Nostalgia a nádherný dizajn. Systém, ktorý žije stále v nás.

Jeho používanie už predstavuje isté bezpečnostné riziko. Ak ale máte starý počítač a systém Windows XP vám na ňom beží, netreba ho hneď odpisovať. Nepripájať ho do internetu je ale jedno z najlepších možných riešení.

Server BetaNews upozornil na novinku od používateľa menom

AbdelRahman Sobhy, ktorý na svojom YouTube kanáli zverejnil modifikáciu, ako by mohol Windows XP vyzerať. Ukazuje ju vo všetkých troch témach ako modrej, olivovej a striebornej. Po novom je tu však aj tmavá téma.

Systém a jeho pôvodné prvky dizajnu, zostávajú zachované, pribudli však novinky prevzaté z iných systémov. Napríklad panel hľadania, zmena ikony, ponuka Štart s upravenými položkami no v zásade v jej hlavnej podobe.

Veľmi pekne vyzerá aj Centrum akcií a tu by sa Microsoft rozhodne mohol inšpirovať. Večné sľuby o jeho Fluent designe by si zaslúžili radikálnejšiu transformáciu do súčasného Windows 10.

Na konci tohto roku by sme mali vidieť podstatne viac inovovaný systém. Stále to však nebude vrcholná fáza projektu nového dizajnu. Otázkou je, či niekedy bude alebo to bude Microsoft „lepiť“ postupne.

Zdroj: BetaNews

Prečítajte si aj:

Windows 11: Fikcia s novým dizajnom

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.