Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Wolt prichádza do Bratislavy s flotilou ekologických vozidiel a mopedov. Počas nasledujúcich troch mesiacov budú partnerskí kuriéri Woltu testovať v uliciach flotilu elektromobilov a mopedov s ľahko vymeniteľnou batériou.

Tento projekt Wolt realizuje v spolupráci so startupom E-mobility Rentals, ktorá poskytuje vozidlá na elektrický pohon, čím prispieva k udržateľnosti a znižovaniu emisnej stopy. Wolt sa týmto krokom stáva prvou spoločnosťou na Slovensku, ktorá zavádza špeciálny typ vozidiel, čím reaguje na rastúci dopyt po udržateľných spôsoboch doručovania. Kuriéri tak budú môcť bez výmeny batérie doručiť približne až 30 objednávok. Nová flotila zároveň posilní divíziu Wolt Drive, ktorej partnerskí kuriéri poskytujú ekologické donáškové služby aj pri objednávkach z e-shopu dm drogerie markt.

Wolt dlhodobo podporuje udržateľné spôsoby donášky, ktoré sú v súlade s ich globálne stanoveným cieľom prispievať k zníženiu cestných emisií. V minulosti spoločnosť sprístupnila svojim partnerským kuriérom možnosť zaobstarať si výhodnejšie elektrobicykle alebo skútre. Od začiatku svojho pôsobenia na Slovensku zároveň kompenzuje uhlíkovú stopu vytvorenú počas donášok. Teraz do Bratislavy prichádza nový trojmesačný pilotný projekt, v rámci ktorého si budú môcť partnerskí kuriéri Woltu otestovať doručovanie na špeciálnych elektrických autách a mopedoch. Nová elektro flotila disponuje ľahko vymeniteľnými dobíjacími batériami, ktoré umožnia partnerským kuriérom ich rýchlu výmenu a následné plynulé pokračovanie v rozvoze objednávok.

Vzhľadom na rýchly rast q-commerce biznisu, ktorý si získava čoraz väčšiu popularitu, je nevyhnutné myslieť aj na jeho udržateľnosť. Sme nadšení, že ako prví na Slovensku testujeme ekologickú donášku pomocou tohto typu vozidiel. Veríme, že výsledky pilotného projektu, ktoré prispejú k zníženiu emisnej stopy, prinesú aj cenné skúsenosti a poznatky, ktoré pomôžu v ďalšom rozvoji ekologických riešení v rámci donáškových služieb. Zároveň veríme, že sa staneme príkladom, ktorý budú nasledovať aj ostatné pobočky našej spoločnosti v iných krajinách,“ informuje Tomáš Beniak, generálny riaditeľ slovenského a českého Woltu.

Dôležitým aspektom v projekte sú technické parametre a efektivita nasadených ekologických vozidiel. Dojazd áut a mopedov je limitovaný kapacitou znovu nabíjateľnej batérie. Pri plnom využití všetkých štyroch batérií je dojazd okolo 200 kilometrov. V časovej tiesni je však možné vymeniť jednu batériu za novú, čím vie kuriér zvýšiť dojazd o 50 kilometrov. Najvýznamnejší vplyv na výkon a dojazd vozidiel však má samotný štýl jazdy kuriéra.

Verím, že partnerskí kuriéri ocenia menšie rozmery vozidiel, ktoré im prinesú ľahšiu manipuláciu najmä v úzkych uliciach hlavného mesta, či jednoduchšie parkovanie. Samozrejme, za plus už teraz považujeme nenáročnú údržbu a servis. V nasledujúcich mesiacoch budeme pozorne sledovať výsledky projektu v podobe úspory CO2 vytvorenom každým vozidlom v našom systéme a vyhodnocovať aj spätnú väzbu od partnerských kuriérov,” dodáva Tomáš Beniak z Woltu.

Spustením projektu Wolt reflektuje na preferencie a požiadavky svojich obchodných partnerov, ktorí čoraz viac vyžadujú udržateľné služby donášky. Nedávno napríklad nadviazal spoluprácu so spoločnosťou dm drogerie markt, pre ktorú zabezpečuje ekologické doručovanie prostredníctvom služby Wolt Drive. Preto je predpoklad, že projekt bude pokračovať aj po skončení jeho pilotnej časti.

Značky: