Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Xiaomi oficiálne oznámila spustenie štvrtého ročníka Xiaomi Master Class, ktorý je podporovaný spoločnosťou Leica.  

Táto séria vzdelávacích online kurzov fotografovania, vedených inštruktormi Leica Akadémie, predstavuje prvú spoluprácu medzi Xiaomi a Leica v rámci programu Xiaomi Master Class. Program prináša rozsiahle odborné znalosti a kreatívnu víziu spoločnosti Leica v oblasti fotografie širšiemu publiku.

Hlavným cieľom Xiaomi Master Class je umožniť účastníkom zdokonaľovať svoje fotografické zručnosti a inšpirovať sa od svetoznámych fotografov. Táto sezóna prinesie sériu online kurzov, pričom prvý kurz bude viesť uznávaný taliansky fotograf Eolo Perfido a začne 26. júna 2023. Ďalšie kurzy budú nasledovať v druhej polovici roka.

Spolupráca medzi Xiaomi a Leica sa začala v máji 2022, keď spoločnosti oznámili strategické partnerstvo v oblasti zobrazovacích technológií. Ich prvým spoločným produktom bol Xiaomi 12S Ultra, ktorý bol uvedený na trh v júli 2022 a získal vysoké ocenenie od používateľov po celom svete. Tento úspech otvoril novú kapitolu v oblasti mobilnej fotografie a položil základy pre plodnú spoluprácu medzi Xiaomi a Leica.

Xiaomi Master Class je súčasťou záväzku spoločnosti Xiaomi podporovať kreativitu a umeleckú vášeň. Séria kurzov je navrhnutá tak, aby účastníkom z celého sveta poskytla príležitosť čerpať inšpiráciu od renomovaných fotografov a zdokonaľovať svoje fotografické schopnosti. Medzi inštruktorov patria mnohí známi fotografi, ako napríklad Matt Stuart, Charlie Clift, Hannah Reyes Morales, Alan Schaller a ďalší.

V štvrtom ročníku Xiaomi Master Class bude prvým majstrom taliansky fotograf Eolo Perfido, uznávaný inštruktor Leica Akademie so špecializáciou na portrétnu, reklamnú a pouličnú fotografiu. Jeho štýl je často opisovaný ako dramatický, ostrý a štylizovaný, s dôrazom na rozprávanie príbehov a vytváranie širšieho kontextu vo svojich obrazoch. Eolove práce sa objavili v prestížnych publikáciách, vrátane The New York Times, Vogue a GQ. Vo svojom kurze sa Eolo zameria na monochromatickú fotografiu, ktorá ho preslávila a získala mu viaceré ocenenia. Bude sa deliť o svoju filozofiu a inšpiráciu v oblasti čiernobielej fotografie a naučí účastníkov praktické techniky, ktoré môžu uplatniť vo vlastnej práci. Každá lekcia bude obsahovať úlohu pre účastníkov a Eolo im poskytne konštruktívne usmernenia k ich práci.

Okrem online kurzov bude program Xiaomi Master Class zahŕňať aj offline semináre, ktoré sa budú konať vo vybraných predajniach Xiaomi po celom svete. Miestni fanúšikovia Xiaomi budú mať možnosť zúčastniť sa praktických fotografických kurzov, ktoré budú viesť renomovaní fotografi. Prvá a druhá zastávka týchto offline seminárov je naplánovaná na 17. júna 2023 na Filipínach a 18. júna 2023 v Taliansku.

Xiaomi Master Class poskytuje inkluzívnu a interaktívnu platformu, prostredníctvom ktorej chce spoločnosť Xiaomi umožniť fotografom všetkých úrovní objavovať a vyjadrovať svoju kreativitu pomocou fotografie.

Pre ďalšie informácie o Xiaomi Master Class a jeho jednotlivých kurzoch sa môžete obrátiť na oficiálnu webovú stránku spoločnosti Xiaomi.

Viac informácií o online a offline kurzoch Xiaomi Master Classes bude čoskoro k dispozícii na sociálnych sieťach Xiaomi a v predajniach Xiaomi. Sledujte webovú stránku a sociálne médiá Xiaomi Master Class, kde nájdete najnovšie informácie:

Značky: