Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Xiaomi v spolupráci s uznávaným inštruktorom Leica Akademie a renomovaným fotožurnalistom Giuseppem Nuccim s hrdosťou predstavuje „Story in Sight“, alebo tiež „Príbeh v hľadáčiku“, prelomovú sériu fotografických workshopov s hlbokým vplyvom na svet vizuálneho rozprávania príbehov.

Projekt „Story in Sight“ je súčasťou širšieho vzdelávacieho úsilia spoločnosti Xiaomi – Xiaomi Education. Je dôkazom záväzku spoločnosti Xiaomi inšpirovať a posilňovať mladých ľudí na celom svete tým, že im poskytne nástroje a technológie na realizáciu ich kreatívneho potenciálu.

Podstata projektu „Story in Sight“ spočíva v jedinečnej príležitosti, ktorú študentom ponúka: možnosť učiť sa priamo od uznávaného fotožurnalistu Giuseppeho Nucciho. Nucci sa počas svojej bohatej kariéry dostal do vzdialených kútov sveta a zdokonalil sa v zachytávaní ľudí, miest a ich príbehov antropologickou perspektívou. V priebehu rokov bola jeho práca uverejnená v mnohých medzinárodných publikáciách, ako sú National Geographic, The New York Times, The Guardian a Wired. V roku 2018 získal aj ocenenie Picture of the Year, jedno z najprestížnejších fotožurnalistických ocenení. Od roku 2017 sa Giuseppe Nucci delí o svoje skúsenosti s fotografovaním so študentmi na celom svete. V roku 2022 dosiahol pozoruhodné ocenenie, keď bol vymenovaný za inštruktora Leica Akademie, čo podčiarkuje jeho majstrovstvo nielen ako fotožurnalistu, ale aj ako pedagóga.

„Som poctený možnosťou viesť workshopy ‚Xiaomi Education – Story in Sight‘,“ povedal Giuseppe Nucci. „Ponoriť sa do oblasti fotografického rozprávania príbehov spolu s univerzitnými študentmi pre mňa predstavuje vzrušujúcu výzvu. Úprimne túžim odovzdávať svoje skúsenosti fotografa a inšpirovať študentov, aby sa sami stali výnimočnými rozprávačmi príbehov.“ Barcelonská univerzita je prvou inštitúciou, ktorá sa zapojila do projektu „Story in Sight“, respektíve „Príbeh v hľadáčkiku“.

Táto univerzita, založená v roku 1450, patrí medzi najstaršie a najuznávanejšie európske inštitúcie, ktoré sú známe svojimi výnimočnými akademickými štandardmi, významným prínosom v oblasti výskumu a oddanosťou spoločenskej zodpovednosti. Semináre sa uskutočnia v novembri tohto roku, v rámci zimného semestra Barcelonskej univerzity. Týchto transformačných workshopov sa budú môcť zúčastniť študenti Fakulty filológie a vizuálnej komunikácie, Fakulty výtvarných umení a Fakulty informácií a audiovizuálnych médií.

PR letterheadDr. Javier Orduña, koordinátor pre čínske univerzity na prorektoráte pre medzinárodnú politiku a profesor na Fakulte filológie a komunikácie Barcelonskej univerzity, vyjadruje očakávania univerzity: „Sme nadšení, že môžeme hostiť workshopy ‚Story in Sight‘ na Barcelonskej univerzite. Táto spolupráca so spoločnosťou Xiaomi a fotožurnalistom Giuseppem Nuccim poskytuje našim študentom neuveriteľnú príležitosť zdokonaliť sa v rozprávaní príbehov prostredníctvom fotografie. Sme presvedčení, že spolupráca so skúseným profesionálom, akým je Giuseppe, a získanie ďalších poznatkov z reálneho života a rôznych praktických skúseností poskytne našim študentom užitočné kontrastné prvky v rámci ich univerzitného vzdelávania.“

Projekt Xiaomi Education – „Story in Sight“ prostredníctvom spolupráce čerpá zo znalostí a skúseností fotožurnalistu Giuseppeho Nucciho s cieľom posilniť a inšpirovať novú generáciu rozprávačov.

Značky: