Túto funkciu ponúka aj aplikácia SoundHound.

Služby ako Shazam väčšina z vás asi pozná. Sú navrhnuté tak, aby dokázali identifikovať pesničku, ktorú práve počúvate. Shazam rozpozná iba štúdiové nahrávky, avšak SoundHound vie určiť skladby aj na základe vášho spievania a hmkania.

Podobnú funkcionalitu zakomponuje do svojich smartfónov spoločnosť Xiaomi. Tá uzavrela partnerstvo s firmou ACRCloud, ktorej technológia je integrovaná v službách ako Spotify, iTunes alebo Deezer. ACRCloud má vďaka tomu databázu približne 40 miliónov pesničiek, ktoré dokáže identifikovať.

Je jasné, že analýza pesničky na základe štúdiovej nahrávky je o poznanie jednoduchšia v porovnaní s hmkaním alebo spievaním, ktoré môže byť často falošné. Technológia od ACRCloud funguje v princípe rovnako – spracuje nahrávku tak, že izoluje melódiu od rušivých hlukov a následne ju porovná s pesničkami v databáze. Na pozadí však pracujú algoritmy, ktoré sa snažia spárovať používateľom prezentovanú hudbu s originálom.

Podľa portálu Mashable, ACRCloud by mal identifikovať hmkanú pesničku v priebehu 20 sekúnd. Sme zvedaví na úspešnosť, SoundHound si nie vždy poradí s pesničkami, ktoré spievame.

Zdroj: Business Insider

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit