Xiaomi predstavilo modelový rad Poco v roku 2018.

V tom roku bol jeho jediným zástupcom model s označením Pocophone F1. Smartfón sa od začiatku tešil veľkému záujmu používateľov, ktorý vydobyl pre tento modelový rad pevné miesto na trhu a to aj napriek tomu, že v roku 2019 nebola predstavená žiadna novinka. Zariadenie vo svojej zaujímavej výbave prinieslo aj výkonný čipset Snapdragon 845 a to všetko za veľmi dostupnú cenu.

Spoločnosť neskôr oživila Poco ako samostatnú značku a jej prvým počinom pre rok 2020 bolo predstavenie smartfónu Poco X2. V prípade tohto modelu ide o rebranding Redmi K30 4G vydaného v Číne. Majitelia Pocophone F1 však tento model z viacerých dôvodov nepovažujú za priameho nástupcu zabijaka vlajkových lodí z roku 2018. 

Pocophone F1

Pocophone F1

Spoločnosť Xiaomi však neskôr predstavila model Redmi K30 Pro a veľa priaznivcov značky verilo, že práve tento model by mohol byť predlohou očakávaného Pocophone F2. Podľa generálneho riaditeľa spoločnosti tomu tak nie je. Práve tento model by mohol pokračovať na indickom trhu ako Poco X2 Pro.

Zástupca spoločnosti zdieľal niekoľko zaujímavých informácií. Podľa neho sa Pocophone F2 od vlajkovej lode Redmi K30 Pro už výrazne odlišuje. Tiež prezradil, že model F2 sa momentálne iba pripravuje, no poodhalil aj jednu nie príliš pozitívnu správu. Podľa slov generálneho riaditeľa spoločnosť už nebude môcť zopakovať husársky kúsok z roku 2018, ktorým bola práve cena.

POCO X2

POCO X2 technické parametre, Zdroj: POCO

Ďalej pridáva, že pokiaľ má niekto záujem o smartfón v cenovej kategórii do 300 dolárov, nech siahne po modeli Poco X2. Aj keď tieto správy príliš nepotešia, tak vieme pochopiť, že súčasný scenár výrobcov a ich nastavenia cien sú iné ako pred niekoľkými rokmi. Smartfóny teraz s prehľadom prekračujú hranicu 1 000 dolárov / eur, pretože spoločnosti dodávajú nové a pokročilé technológie. 

V roku 2018 ponúkala spoločnosť Xiaomi skutočne zariadenie s najlepším pomerom cena / výkon, čo sa jej v roku 2020 už s najväčšou pravdepodobnosťou nepodarí.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

POCO X2 oficiálne: 120 Hz displej a 4 fotoaparáty za 200 eur

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.