Výkon očakávanej novinky bude rovnako nekompromisný.

Spoľahlivý zdroj z Číny odhalil, že prichádzajúca vlajková loď dostane do svojej výbavy rovnaký 108 Mpx senzor, aký sme mohli vidieť už pri modeli Mi Note 10. Kvalita tohto senzoru je na vysokej úrovni, čo tento model aj aktuálne potvrdzuje štvrtým miestom v DxOMark hodnotení (v čase uvedenia patrilo Mi Note 10 1. miesto). Zatiaľ čo Mi Note 10 dostal do svojej výbavy Snapdragon 730G, tak model Mi 10 bude prvým smartfónov, ktorý prinesie veľký 108 Mpx senzor v kombinácii so Snapdragonom 865.

Očakáva sa, že Xiaomi Mi 10 dostane štyri objektívy s podobným dizajnom ako pri Mi 9, takže sa môžeme opäť dočkať vertikálnej zostavy fotoaparátov, ktorá sa bude nachádzať v ľavom hornom rohu. Dizajn zadnej strany zostane čistý, a to aj vďaka čítačke odtlačkov prstov, ktorá bude umiestnená pod OLED displejom. Na prednej strane v ľavom hornom rohu bude v diere umiestnená selfie kamera.

Xiaomi Mi 10 na živých fotografiách

Xiaomi Mi 10 na živých fotografiách, zdroj: TechDroider

Podľa ďalších správ môžeme predpokladať, že séria Mi 10 dostane aj vybavenejší Pro variant, ktorý bude vybavený ultrarýchlym 66 W nabíjaním, čo zabezpečí plné nabitie batérie už za 35 minút. Mi 10 Pro by mal pritom dostať až 4 800 mAh batériu.

Stále však musíme počkať na potvrdenie, alebo spropagovanie čo i len malých detailov a informácií o vlajkových lodiach Xiaomi Mi pre rok 2020. Predstavenie modelov Mi 10 môže prebehnúť už 11. februára, teda v rovnaký deň ako Samsung predstaví svoje tri novinky z radu Galaxy S20.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Vieme čím sa budú odlišovať telefóny Samsung Galaxy S20, S20+ a S20 Ultra

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.