Spoločnosť sa už v minulosti presvedčila, že smartfóny s čistým Androidom sú veľmi populárne.

Pred pár hodinami Xiaomi predstavilo tretiu generáciu modelového radu Mi A. Xiaomi Mi A3 ponúka nový čipset, vyladený softvér a ďalšie hardvérové vylepšenia.

Rovnako ako všetky ostatné smartfóny Android One, jedným z kľúčových predajných argumentov Mi A3 je zážitok z používania čistého Androidu. Podobne ako v prípade Pixelov, tak ani v novinke nenájdeme takmer žiadny bloatware a je zachovaný aj čistý dizajn OS Android. Mi A3 prichádza z predinštalovaným Androidom Pie a má prisľúbené dve veľké softvérové aktualizácie OS spolu s rýchlymi bezpečnostnými aktualizáciami.

Aj pri pohľade na špecifikácie je na tom Xiaomi Mi A3 veľmi dobre. Ponúka čipset Snapdragon 665, 4 GB pamäte RAM a až 128 GB úložiska UFS 2.1. Poteší AMOLED displej s uhlopriečkou 6,088-palca, ktorému by sa viac hodilo rozlíšenie FullHD+, ale je potrebné sa uspokojiť s iba HD+ rozlíšením, čo možno aj zamrzí. Takisto určitým kompromisom vo výbave je chýbajúci slot pre pamäťové karty. Žeby daň za návrat 3,5 mm výstupu na slúchadlá?

Hlavný fotoaparát má rozlíšenie 48 Mpx a spolupracuje s 8 Mpx ultra širokouhlým fotoaparátom a 2 Mpx snímačom hĺbky ostrosti. Do výrezu v tvare kvapky sa dostala až 32 Mpx selfie kamera.

Xiaomi sa snaží niektoré kompromisy vo výbave vykompenzovať čítačkou odtlačkov prstov, ktorá je tentokrát už pod displejom. Zobrazovací panel je chránený sklom Gorilla Glass 3. Do smartfónu sa dostala aj väčšia batéria s kapacitou 4030 mAh a 18 W rýchlym nabíjaním. 

Ceny sú veľmi príjemné a začínajú na úrovni 249 €. Predaj by mal byť odštartovaný v Španielsku. Verzia so 128 GB úložiskom má cenu stanovenú na 279 €. Do ďalších regiónov by sa mala novinka dostať v najbližších týždňoch vo farbách: Pure White, Grayish a Azulón.

Zdroj: 9to5Google

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy Note10 ukázal svoj výkon v nástroji Geekbench: Pripravený na predstavenie

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.