Xiaomi roky pracuje na fotoaparátoch v displejoch, ale na ich oficiálne predstavenie sa iba pripravuje.

Model Mi 10 Ultra mal byť prvý s touto technológiou, ale nakoniec sa tak nestalo ani s príchodom modelu Mi 11 Ultra. Aktuálne sa však spoločnosť Xiaomi pripravuje na uvedenie modelu Mi Mix 4 a údajne prišla na to, ako efektívne skryť fotoaparát pod displej. Ak sa selfie fotoaparát nebude používať, bude úplne neviditeľný. Predchádzajúce úniky pritom tvrdili, že displej dostane rozlíšenie “iba” 1080p+.

Xiaomi Mi Mix 4

Zdroj: IceUniverse

Zatiaľ čo Xiaomi si nechalo patentovať dizajn s displejom so štyrmi zahnutými hranami, Mi Mix 4 použije bežnejší displej s dvoma zakriveniami. Dokonca cena by mala byť priaznivejšia ako pri modeli Mi 11 Ultra. Tá sa bude údajne pohybovať v prepočte na úrovni 800 eur, čo je oproti európskej cene Mi 11 Ultra (1200 eur) oveľa menej.

Spoločnosť HoiINDI vytvorila rendery zadnej strany zariadenia, ktoré zobrazujú veľký sekundárny displej. Očakávame, že Xiaomi Mi Mix 4 spoznáme spolu s MIUI 13 už v auguste. Telefón by mal podporovať UWB, obsahovať čipset Snapdragon 888 a batériu s kapacitou 4 500 mAh so 120 W káblovým a 80 W bezdrôtovým nabíjaním.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Vivo spája svet smartfónov a dronov do jedinečného konceptu

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.