A ďalšími zaujímavými parametrami.

Pripravovaná novinka sa pred pár dňami dostala na verejnosť na obrázku, ktorý vyzerá veľmi vierohodne. Ďalšie zdroje naznačujú, že nový zástupca modelového radu Mi Mix je doslova predo dvermi. Predstavenie sa očakáva už počas septembra v Číne.

 Predchodca v podobe modelu Mi Mix 3 bol predstavený minulý rok v októbri a doteraz ide o najprémiovejší model značky. Spoľahlivý zdroj najnovšie uverejnil niekoľko kľúčových špecifikácií. Tento súhrn informácií sa objavil na sociálnej sieti Weibo a bol sprevádzaný obrázkom nižšie, na ktorom by mal byť údajne Mi Mix 4. 

Podľa dostupných informácií vieme, že na zadnej strane novinky by sa mala nachádzať zostava troch fotoaparátov, z ktorých má jeden dostať senzor s obrovským až 108 Mpx rozlíšením. Ten bude sprevádzať jeden 16 Mpx senzor s ultraširokouhlým objektívom a jeden 12 Mpx senzor s periskopom. Pokiaľ sú uvedené parametre správne, tak pôjde o veľmi dobre zvolenú kombináciu.

Xiaomi pred pár dňami potvrdilo práce na smartfóne so 108 Mpx senzorom, pričom o presnom modeli nebola v tom čase žiadna zmienka. Krátko na to Samsung v spolupráci so Xiaomi aj oficiálne tento senzor predstavili.

Čo prinesie Mi Mix 4?

Očakáva sa, že Mi Mix 4 bude poháňaný čipsetom Snapdragon 855+, čo je vylepšená sada Snapdragon 855. Najvýraznejšie zlepšenie prebehlo pri GPU, ktoré by malo lepšie zvládať náročne hry a operácie. Podľa zdroja bude čipset spolupracovať s 12 GB pamäte RAM a až 1 TB úložného priestoru.

Zariadenie vraj dostane displej so zahnutými okrajmi a QHD rozlíšením. Na základe chýbajúcej fyzickej čítačky odtlačkov prstov môžeme predpokladať, že v prípade Mi Mix 4 bude umiestnená pod displejom. Z tohto dôvodu môžeme očakávať aj použitie Amoled panela, ktorý práve používanie tejto technológie umožňuje. Ani v prípade batérie sa nešetrilo a mala by ponúknuť až 4 500 mAh s podporou 30 W rýchleho nabíjania a pravdepodobne aj bezdrôtového nabíjania.

Xiaomi Mi Mix 3

O prednej kamere Mi Mix 4 sa toho príliš veľa nevie. Je však vysoko pravdepodobné, že sa použije pop-up mechanizmus, aj keď dávnejšie špekulácie naznačovali aj odvážnejšie plány spoločnosti, v ktorých by sa predný fotoaparát umiestnil priamo pod displej.

Rovnako očakávame, že Mi Mix 4 bude prvým smartfónom Xiaomi s celkom novou verziou nadstavby MIUI 11. Vo výbave by nemalo chýbať NFC a 3,5 mm výstup pre slúchadlá. Či sa tieto parametre potvrdia zistíme už čoskoro. 

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Mobilná fotografia opäť o stupeň vyššie: Samsung a Xiaomi oficiálne predstavili 108 Mpx senzor

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.