V príprave je lacný Redmi A3 Pro od Xiaomi.

Čínska spoločnosť Xiaomi je známa širokým portfóliom produktov, medzi ktoré patria smartfóny, inteligentné hodinky, slúchadlá aj produkty inteligentnej domácnosti. Výhodou tejto značky je však aj cenová variabilita produktov, pretože ponúka ako vlajkové lode, tak aj lacné zariadenia pre menej náročných zákazníkov. A práve cenovo dostupnejším modelom bude aj nový Redmi A3 Pro, ktorý je už v príprave.

Ako vyplýva zo zatiaľ dostupných informácií, podobať sa bude na už známy Redmi 14C. Ten bol len nedávno uvedený na globálny trh, avšak na Slovensku ešte nie je v predaji. Špecifikácie budú zdieľať vo viacerých smeroch, avšak s jednou dôležitou zmenou. Namiesto systému Xiaomi HyperOS v ňom bude odľahčený Android Go.

Redmi 14CZdroj: gsmarena.com
Redmi 14C

Označenie Redmi A3 Pro vyplýva z už predstaveného modelu Redmi A3. V prípade tohto telefónu ide o najlacnejší a najdostupnejší model spoločnosti, ktorý si viete kúpiť aj na Slovensku. Jeho cena štartuje už od 79 eur, čo je lákavá ponuka. Očakávame teda, že Pro verzia telefónu bude rovnako na trhu dostupná s cenovkou okolo 100 eur.

Redmi A3 Pro bol certifikovaný a v databázach je označovaný ako 2409BRN2CG. Kódové označenie pritom prezrádza to, že model bude dostupný aj na globálnom trhu. S najväčšou pravdepodobnosťou sa teda v najbližších mesiacoch objaví aj na Slovensku. Vo výbave by mu nemal chýbať napríklad 6,88″ IPS LCD displej s podporou 120 Hz obnovovacej frekvencie či 5160 mAh batéria. Majitelia telefónu teda nebudú mať starosť ani s častým nabíjaním batérie.

O výkon by sa mal postarať čipset MediaTek Helio G81-Ultra. Redmi A3 Pro by navyše mal získať aj dva snímače fotoaparátu. Hlavný bude mať pravdepodobne 50 Mpx, o fotomobil však nepôjde. Od zariadenia môžeme očakávať plnenie základných úloh, pričom poteší nenáročných používateľov. Dátum predstavenia zatiaľ nie je známy, je však možné, že sa tak stane do konca tohto roka.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.