Počet megapixelov v telefónoch utešene rastie.

Xiaomi predstavil svoj najnovší prírastok do radu Redmi Note. Model Redmi Note 8 Pro zaujme najmä 64 Mpx fotoaparátom vo výbave, ktorý je navrhnutý pre tvorbu kvalitnejších fotografií.

V tomto prípade však nejde iba o samotné vysoké rozlíšenie fotoaparátu, ale o technológiu, ktorá kombinuje údaje zo 4 okolitých pixelov do jedného bodu. Vďaka nej je možné zachytiť viac detailov a tiež aj viac svetla. Výsledné fotografie preto budú mať 16 Mpx. Podobne to funguje aj s dnešnými 48 Mpx fotoaparátmi v smartfónoch, ktoré zhotovujú 12 Mpx fotky – môžete sa však prepnúť aj do režimu plného rozlíšenia.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro využíva senzor od Samsungu, ktorý nájdete aj vo výbave telefónu Realme XT. Ten bol oznámený pred pár dňami a obe čínske spoločnosti teraz súperia, kto uvedie smartfón so 64 Mpx fotoaparátom ako prvý na trh.

Redmi Note 8 Pro ponúka tiež 6,55-palcový displej so snímačom odtlačkov prstov v displeji, 8 Mpx širokouhlý fotoaparát a dvojicu 2 Mpx pomocných senzorov. Telefón poháňa procesor Helio G90T v kombinácii s až 8 GB RAM a 128 GB úložiskom.

V predaji bude aj verzia Redmi Note 8 so 6,3-palcovým displejom, procesorom Snapdragon 665 a 48 Mpx fotoaparátom. Tento model tiež ponúkne 4000 mAh batériu a 18 W rýchle nabíjanie. Cenu a dostupnosť pre náš trh zatiaľ nepoznáme.

Xiaomi Redmi Note 8

Zdroj: theverge

Prečítajte si aj:

Toto je prvý smartfón so 64 Mpx fotoaparátom

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit