Výrobcovia smartfónov špekulujú, čo spraviť s prednou kamerou.

Predný fotoaparát bude pravdepodobne komponent, ktorému budú výrobcovia v blízkej budúcnosti venovať najväčšiu pozornosť. Cieľom je zabudovať ho do displeja tak, aby čo najmenej rušil používateľa. S novou technológiou príde aj Xiaomi, portál tigermobiles upozornil na patent, ktorý tento čínsky výrobca získal.

Xiaomi si patentovalo technológiu duálneho predného fotoaparátu, ktorý sa nachádza priamo v displeji, resp. pod ním. Cieľom tohto riešenia je odstrániť z displeja všetky výrezy alebo diery a tiež aj vysúvacie fotoaparáty. Predný fotoaparát bude totiž zabudovaný priamo v displeji, resp. pod ním – rovnako ako snímač odtlačkov prstov.

Aktuálne výrobcovia telefónov využívajú pre tento účel technológiu transparentného displeja. Toto riešenie má nedostatky z hľadiska nižšej kvality predného fotoaparátu a práve to chcú výrobcovia v budúcnosti zmeniť. Ako sa im to bude dariť budeme sledovať počas najbližších rokov.

Patent spoločnosti Xiaomi

Patent spoločnosti Xiaomi. Zdroj: tigermobiles.com

Zdroj: gsmarena, tigermobiles.com

Prečítajte si aj:

Huawei P smart Z: Pekný dizajn, skvelá výbava a vysúvací fotoaparát ako bonus

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit