Našťastie, nie je všetkým dňom koniec.

Spoločnosť Xiaomi práve potvrdila, že čoskoro ukončí softvérovú podporu pre dve, z jej ikonických zariadení. Vlajková loď z roku 2016 – Mi 5 a cenovo dostupný Redmi Note 3, tak dostanú poslednú stabilnú verziu MIUI Global ROM. Beta tím pre oba telefóny bude rozpustený hneď po vypustení poslednej OTA aktualizácie. Táto správa vyvoláva vo veľa používateľoch zmiešané pocity a mnohí fanúšikovia svoju nespokojnosť aj na oficiálnom fóre MIUI vyjadruje.

Xiaomi každoročne uvoľňuje veľké množstvo zariadení a softvérová podpora pre všetky je nielen nákladná, ale aj časovo náročná. Musíme brať v úvahu aj to, že tieto dva telefóny sú takmer tri roky staré a práve v týchto týždňoch sa aj napĺňa ich životný cyklus, čo sa aspoň softvérovej stránky týka. Je preto skôr pozoruhodné, že tieto zariadenia sa dočkali tak dlhej podpory zo strany Xiaomi, pričom niektorí výrobcovia neudržia svoje zariadenia aktualizované ani spolovice.

Myslíme si, že majitelia týchto zariadení nemusia byť smutní, pretože práve Xiaomi sa môže pochváliť silnou podporou komunít a určite bude existovať veľké množstvo alternatívnych ROM, založených na najnovších verziách OS, čo im umožní bezproblémové používanie týchto smartfónov ešte nejaký ten čas.

Zdroj: MIUI.com

Prečítajte si aj:

Recenzia Xiaomi Mi Mix 2S: Vlajková loď s atraktívnym dizajnom a špičkovou výbavou

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.