Fotografie vo vysokom rozlíšení ako dôkaz.

Značka smartfónov Redmi, ktorá patrí pod čínskeho giganta Xiaomi, má vo svojom portfóliu smartfóny, ktoré vynikajú skvelým pomerom ceny a výkonu. Nedávno predstavená novinka Redmi Note 7 si už prešla rôznymi testami odolnosti, kedy displej poslúžil ako doska na krájanie ovocia. Model sa nevyhol ani podupaniu väčším množstvom ľudí.

Aby bola demonštrovaná vysokú kvalitu konštrukčného prevedenia, tak smartfón sa dostal dokonca aj do vesmíru. Samotným dopravením do vesmíru to ale nekončí. Telefón mal vo výške 31 729 metrov nafotiť zopár fotografií a vrátiť sa na povrch Zeme.

Celú misiu pripravovalo niekoľko nadšencov a amatérskych meteorológov. Tí vyslali smartfón s potrebnou technikou do stratosféry iba za pomoci balóna. Redmi Note 7 po dosiahnutí požadovanej výšky dokonca vytvoril niekoľko fotografií, ktoré boli neskôr zverejnené na Twitteri.

Samotné fotografie nijako nevybočujú z celého radu snímok, ktoré sme mohli vidieť už veľakrát. Výnimočná je skutočnosť, že zariadenie pracovalo pri teplote -58°C s vnútornou teplotou iba 4°C.

Misia sa skončila v nadmorskej výške 35 355 m a atmosferickom tlaku 1 kPa. Pri dosiahnutí týchto hodnôt sa Redmi Note 7 vydal na malom padáku smerom k Zemi. Smartfón zvládol pristátie v poli takmer bez poškodenia.

Na krátku chvíľu sme mohli vo videu vidieť, že sa zariadenie vyplo po tom, ako spravilo zopár záberov našej planéty. Neskôr ho bolo možné používať obvyklým spôsobom, čo je pozoruhodné.

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.

Zdroj: Sparrowsnews

Prečítajte si aj:

Uniknuté fotografie náramku Xiaomi Mi Band 4: Prevratné zmeny očakávať zrejme nemusíme

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.