Portál LetsGoDigital informuje, že spoločnosť Xiaomi pracuje na inovatívnom kamerovom systéme pre smartfóny.

Na základe patentových snímok členovia portálu vytvorili aj niekoľko renderov, ktoré ešte viac probližujú plány spoločnosti. Tentokrát si Xiaomi rozhodlo patentovať pohyblivý modul fotoaparátov, ktorý by mohol zabezpečiť snímanie vysokokvalitných snímok bez sprievodných deformácií objektov.

Xiaomi fotoparáty

Zdroj: LetsGoDigital

Patent bol podaný už v októbri 2019, pričom jeho schválenie a zverejnenie vo WIPO prebehlo až 30. júla 2020. Moderné modely telefónov sú vybavené ultraširokouhlými objektívmi, ktorých nevýhodou je, že na fotografiách sa často vyskytuje skreslenie, a preto výsledné fotografie častokrát nezodpovedajú skutočnosti. Patentovaná technológia od Xiaomi by mohla tento problém vyriešiť.

Xiaomi fotoparáty

Zdroj: LetsGoDigital

Rozsiahla dokumentácia hovorí o použití dvoch fotoaparátov s malým uhlom záberu. Tieto fotoaparáty sa môžu synchrónne pohybovať, čo výrazne rozširuje efektívny rozsah zorných uhlov. To umožňuje fotografovanie vysokokvalitných ultraširokouhlých fotografií bez potreby samostatného ultraširokouhlého objektívu, ktorého výsledkom sú „deformované“ fotografie.

Na patentových obrázkoch môžeme vidieť kamery v horizontálnom usporiadaní, ale dokument opisuje aj vertikálnu možnosť rozloženia.

Zdroj: LetsGoDigital

Prečítajte si aj:

Začíname s Androidom: Ako upraviť používateľské prostredie smartfónu na nepoznanie?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.