Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Boston Consulting Group (BCG) zaradila spoločnosť Xiaomi do svojho zoznamu „50 najinovatívnejších spoločností roku 2022“.

Toto zaradenie je čiastočným uznaním záväzku spoločnosti Xiaomi pokračovať v technologických inováciách a posilňovať svoje výskumné a vývojové kapacity. V druhom štvrťroku 2022 dosiahli jej výdavky na výskum a vývoj 3,8 miliardy RMB (547 mil. EUR), čo predstavuje medziročný nárast o 22,8 %.

Na augustovom podujatí pri príležitosti uvedenia produktov Xiaomi na trh Lei Jun, zakladateľ, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Xiaomi Group, uviedol, že investície spoločnosti Xiaomi do výskumu a vývoja od roku 2017 rástli zloženou ročnou mierou rastu 39,7 % a očakáva sa, že v roku 2022 dosiahnu 17 miliárd RMB (2,45 mld. EUR) a v nasledujúcich piatich rokoch 100 miliárd RMB (14,4 mld. EUR).

Rebríček najinovatívnejších spoločností BCG je z veľkej časti založený na prieskume medzi viac ako 1 500 globálnymi manažérmi v oblasti inovácií, ktorí boli oslovení v decembri 2021 a januári 2022. Hodnotí sa v ňom výkonnosť spoločnosti v štyroch kategóriách: globálny mindshare, pohľad odborníkov z odvetvia, revolučná zmena v segmente a tvorba hodnoty.

Spoločnosť BCG zverejňuje svoju výročnú správu o inováciách od roku 2003. Medzi ďalšie spoločnosti na zozname z roku 2022 patria Microsoft, Alphabet, IBM, Pfizer, Coca-Cola, Tencent a ďalšie.

Spoločnosť Xiaomi buduje stále sa rozširujúcu technologickú ekosféru zahŕňajúcu smartfóny, nositeľné zariadenia, inteligentnú domácnosť, inteligentnú výrobu, inteligentné elektrické vozidlá a bionické roboty s cieľom lepšie prepojiť ľudí s okolitým svetom a zlepšiť ich život.

Značky: