Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Značka XPG, rýchlo rastúci dodávateľ počítačov, komponentov a periférií pre hráčov, eSports profesionálov a nadšencov do technológií, oznámila, že v treťom štvrťroku 2021 uvedie na trh nové DDR5 herné pamäťové moduly.

Nový rad produktov bude predstavený pod názvom CASTER. Moduly budú mať frekvencie od 6 000 do 7 400 MHz a budú k dispozícii s kapacitou 8, 16 alebo 32 GB. Značka XPG úzko spolupracuje s partnermi vyrábajúcimi základné dosky, medzi ktorých patria spoločnosti GIGABYTE, MSI, ASUS a ASRock, aby zaistila najvyššiu úroveň kompatibility a schopnosť realizovať extrémne pretaktovanie.

Nové moduly DDR5 sa budú dodávať v dvoch variantoch – s RGB osvetlením a bez RGB osvetlenia. Napriek tomuto rozdielu majú spoločný ucelený vzhľad. Design produktov vyjadruje decentný pocit hĺbky a kontrastu textúr vďaka použitiu dvoch povrchových úprav, jednej lesklej a druhej matnej. Pre väčšiu hĺbku je matný povrch modulov skosený, čo im dodáva futuristický vzhľad. Pre zladenie s ostatnými produktami značky XPG sú moduly vybavené diagonálnymi pretínajúcimi sa líniami a drážkami, ktoré vytvárajú geometrické obrazy a tvary v podobe písmena X.

Nové moduly DDR5 od značky XPG majú priniesť hráčom a počítačovým nadšencom v porovnaní s modulmi DDR4 výrazné zlepšenie. Okrem vyšších frekvencií nad 4 800 MHz budú moduly tiež energeticky úspornejšie, pretože budú namiesto 1,2 V pracovať pri napätí 1,1 V. Moduly budú navyše pre zvýšenie účinnosti a stability vybavené integrovaným obvodom pre správu napájania (PMIC) a technológiou ECC (Error Correcting Code).

Značky: