Služba bude zrušená v auguste.

Telefóny sú čoraz výkonnejšie, pričom stále existuje veľa zariadení, ktoré sa “zasekli” v minulosti. Tie tak nedokážu používať náročné aplikácie pre moderné zariadenia. Aj preto Google pre ne v roku 2016 pripravil odľahčenú verziu služby YouTube s označením YouTube GO.

Pokým táto verzia aplikácie bola primárne určená pre rozvojové trhy, bola aj obľúbenou alternatívou hlavnej aplikácie, pretože v smartfónoch zaberá podstatne menej miesta. Avšak vývojári aplikácie teraz oznámili, že YouTube GO v auguste zanikne.

Pokiaľ aj vy patríte medzi používateľov YouTube GO, tak budete mať na výber už iba dve možnosti. Buď prejdete na hlavnú verziu aplikácie, alebo videá z YouTube si budete prehrávať v prehliadači cez youtube.com.

V čase predstavenia YouTube GO v aplikácii chýbali viaceré funkcie, ktoré sú pre používateľov hlavnej verzie samozrejmé. Chýbala možnosť komentovať, zverejňovať a vytvárať obsah alebo používať tmavý režim. Aj kvôli týmto dôvodom odľahčená verzia zanikne, keďže spomenuté funkcie sú už pevne zakorenené do aktuálnych verzií služby a YouTube GO pôsobí zastaraným dojmom.

Dobrou správou pre všetkých používateľov služby YouTube je, že ani hlavná aplikácia už nezaťažuje systémové zdroje tak, ako tomu bolo v minulosti. Rovnako sa stala aj menej náročnou na spotrebu dát.

K zrušeniu YouTube GO prichádza aj preto, že zariadenie strednej a nižšej triedy sa za ostatných pár rokov vyvinuli do takej miery, že už nie je potrebné hľadať „odľahčené“ verzie aplikácií.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.