Prispôsobenie dostupnosti obsahu pre rôzne vekové kategórie je prínosom.

Google práve oznámil nové funkcie pre rodičov, ktoré zahŕňajú kontroly, ktoré majú zabrániť prístupu detí a mladistvých k obsahu s vekovým obmedzením. Rodičia môžu vybrať z 3 rôznych nastavení obsahu na YouTube: Preskúmať, Preskúmať viac a Najviac z YouTube.

Ak je povolená možnosť Preskúmať, deti a tínedžeri budú môcť sledovať širokú škálu videí vhodných pre divákov vo veku od 9 rokov vrátane vlogov, návodov, herných videí, hudobných klipov, správ, vzdelávacieho obsahu a ďalších.

Ďalšia vrstva Preskúmať viac poskytuje obsah vhodný pre divákov vo veku nad 13 rokov a zahŕňa prístup k ešte väčšiemu množstvu videí a živých streamov v rovnakých kategóriách ako Preskúmať.

Nakoniec nastavenie Najviac z YouTube umožní divákom prístup k takmer všetkým videám na YouTube, okrem obsahu s vekovým obmedzením, a obsahuje citlivé témy, ktoré môžu byť vhodné iba pre starších teenegerov.

Okrem troch nových nastavení môžu rodičia tiež spravovať históriu pozerania a vyhľadávania z účtu dieťaťa. Samozrejmosťou je aj kontrola cez aplikáciu Family Link od Googlu, ktorá umožňuje rodičom spravovať používanie smartfónov detí a nastaviť im limity a pravidlá pre jednotlivé aplikácie. 

Dostupnosť nových nastavení rodičovskej kontroly pre YouTube sa bude uvoľňovať postupne.

YouTube

Zdroj: PhoneArena

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Začíname s Androidom: Zabezpečte si microSD kartu pred zneužitím

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.