Funkcia bude čoskoro dostupná globálne.

Hudobná služba YouTube Music v ostatnom čase dostala množstvo užitočných vylepšení. Najnovšie sa z blogového príspevku dozvedáme, že aj používatelia bezplatnej verzie aplikácie dostanú možnosť prehrávať hudbu na pozadí. Táto možnosť bola doteraz dostupná iba pre používateľov Premium verzie. 

Vďaka novej zmene bude možné aplikáciu zatvoriť, minimalizovať obrazovku alebo zamknúť telefón bez toho, aby sa prehrávanie hudby z aplikácie prerušilo. Po sprístupnení novej možnosti prehrávania nebudú používatelia bezplatnej verzie ani informovaní o tom, že prehrávanie na pozadí je dostupné len pre platiacich používateľov. Novinke sa najskôr potešia používatelia v Kanade. Stane sa tak už 3. novembra 2021.

Youtube MusicZdroj: AndroidPolice
Zdroj: AndroidPolice

YouTube Music po sprístupnení prehrávania na pozadí bude obsah prehrávať bez prerušenia, avšak ten bude stále „doprevádzaný“ reklamou. Nová aktualizácia prinesie aj prehrávanie založené na obľúbených skladbách, albumoch a interpretoch. Okrem toho bude možné počúvať personalizované zoznamy skladieb v náhodnom poradí. 

Nová aktualizácia prinesie aj vodičom hands-free zážitok z používania aplikácie YouTube Music vďaka novému režimu jazdy s Google Asistentom.

Globálne sprístupnenie prehrávania na pozadí pre používateľov bezplatnej verzie aplikácie YouTube Music nie je zatiaľ známe. Na blogu sa však spomína, že všetky potrebné informácie sa dozvieme už čoskoro.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.