Ročný plán je zatiaľ dostupný iba na vybraných trhoch.

Po spustení platených služieb sme si zvykli, že Google pri nich využíva možnosti mesačných platieb za obsah, ktorý je nad rámec tých základných. Vo väčšine prípadov ide o vypnutie reklám, alebo možnosť si stiahnuť požadovaný obsah k offline prehrávaniu.

YouTube najnovšie pripravil ďalšiu možnosť platby za Prémiový obsah. Okrem mesačného predplatného budú teraz služby YouTube Premium a YouTube Music ponúkať aj ročné predplatné. Asi už tušíte, že týmto spôsobom bude možné ušetriť nemalé peniaze.

Koľko to bude stáť?

Pravdepodobne každý používateľ platených služieb očakáva, že v prípade ročnej platby ušetrí. Portál PhoneArena informuje, že pri zavádzaní novej možnosti Google spustil aj časovo obmedzenú akciu, ktorá dokázala ušetriť ešte viac peňazí. To sa však nášho trhu netýka. Novinka je zatiaľ dostupná v Spojených štátoch, Kanade, Mexiku, Brazílii, Rusku, Turecku, Nemecku, Thajsku, Indii a Japonsku

Zatiaľ sa však pozrime na to, čo Google zverejnil. Len do 13. januára mohli noví používatelia využiť ročný plán YouTube Premium v cene 107,99 dolárov. V porovnaní s bežnou mesačnou cenou 12 dolárov tento plán ponúka úsporu 3 doláre mesačne, čo za rok predstavuje úsporu 36 dolárov. Pri YouTube Music je možné týmto spôsobom ušetriť 30 dolárov za rok. 

youtube premium

Aj keď ide o nový a časovo obmedzený spôsob úhrady za YouTube Premium a YouTube Music Premium, tak očakávame, že aj po vypršaní tejto promo akcie sa noví používatelia môžu stále tešiť na veľmi zaujímavé ceny. 

V prípade aktuálnych používateľov oboch Premium verzií zatiaľ tento prechod na ročné platby nie je úplne jednoduchý. Dá sa využiť iba v prípade, že aktuálny mesačný plán zrušíte a potom sa opätovne prihlásite k novému, kde bude už možné vybrať aj ročnú platbu. Vzhľadom na aktuálnu zložitosť výberu predplatených plánov dúfame, že proces ich výberu sa zjednoduší.

Ako sme spomínali vyššie, slovenských používateľov sa ročné platby za Premium služby zatiaľ netýkajú, ale veríme, že táto možnosť čoskoro dorazí aj k nám. 

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.