Google pritvrdzuje v boji proti spamu, botom a porušovaniu pravidiel komunity.

Počas uplynulých dvoch rokov to v online priestore začalo kvôli narastajúcemu počtu aktívnych používateľov doslova vrieť. Nie je preto prekvapením, že viaceré platformy si museli začať robiť poriadok predovšetkým v sekcii komentárov, kde sa začal objavovať urážlivý obsah, a aj ďalší neželaný obsah.

YouTube teraz vo svojom blogu informuje o svojich pokrokoch v boji proti spamu, botom a urážkam. Zároveň predstavuje nástroje na úspešnejšie riešenie týchto problémov. Každý problém je potrebné podchytiť v jeho zárodku, keďže na jeho okamžité odstránenie budú vynaložené menšie prostriedky a spôsobia aj menej škôd. YouTube vo svojom vyhlásení uvádza, že vyriešenie týchto problémov je pre platformu prioritou.

Portál GSMArena informuje, že jednou z hlavných noviniek je lepšia detekcia spamu v sekcii komentárov. Po jej postupnom zlepšovaní bolo zo sekcie komentárov automaticky odstránených 1,1 miliardy spamových komentárov za prvý polrok tohto roka.

Aj pri tejto snahe však YouTube nemôže zaspať na vavrínoch, pretože aj spameri sa prispôsobujú a hľadaj nové spôsoby, ktorými budú zahlcovať sekcie komentárov. YouTube preto používa modely strojového učenia, ktoré sa dokážu prispôsobiť aktuálnej situácii, a efektívne riešia vzniknuté problémy platformy.

YouTube zakročil aj pri komentároch ľudí, ktoré budú pri porušení pravidiel komunity odstránené. Používateľ, ktorý sa dopustí priestupku dostane systémové upozornenie. Pokiaľ však bude v porušovaní pokračovať aj naďalej, dostane 24-hodinový ban.

Interné testy potvrdzujú, že tieto opatrenia skutočne znižujú počet opakovaných priestupkov.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.