Zmena sa prvýkrát objavila pred pár týždňami.

Z času na čas sa objavia aktualizácie, ktoré nie sú medzi používateľmi obľúbené. Nech sa však spoločnosti k tomuto kroku odhodlali z akéhokoľvek dôvodu, pričom vôbec neberú v úvahu reakcie používateľov, tak stále je možné aplikovať tvrdenie, že „zmena je život„. Pravdepodobne týmto heslom sa riadi aj YouTube, pretože pokračuje v aktualizovaní verzie pre web, ktorá medzi používateľmi nie je príliš obľúbená.

Redizajn YouTube sa na webe prvýkrát objavil v apríli tohto roka. Hlavná zmena spočíva v premiestnení názvu videa na pravú stranu spolu s popisom a komentármi. Okrem toho sa zmenilo aj umiestnenie odporúčaní, ktoré sa v novej verzii nachádzajú pod hlavným videom s oveľa väčšími miniatúrami a názvami.

Hoci zámer Google je z nového rozloženia jasný (zvýšiť sledovanosť ďalších videí), tak používateľom sa tento redizajn nepáči. Na druhej strane sa táto zmena dostala iba k niektorým, pričom Google čakal až doteraz, aby nový redizajn sprístupnil opäť. Hoci ten sa začína objavovať stále novým a novým používateľom, tak stále nie je jasné, či ide o celoplošné zavedenie, alebo iba o ďalšiu testovaciu fázu

YouTube opäť experimentuje s dizajnom na webeZdroj: 9to5google
YouTube opäť experimentuje s dizajnom na webe

Nový dizajn YouTube na webe nemáme dostupný ani na jednom zo zariadení, pričom nevieme, či má byť nové prostredie predvolené pre všetkých, alebo používatelia budú mať na výber. Ak sa však potvrdí, že aj teraz ide iba o testovaciu fázu, tak Google v nej iba zbiera nové údaje pre čo najpresnejšiu analýzu správania používateľov.

YouTube dokonca tvrdí, že ide iba o experiment, avšak zdá sa, že ide iba o všeobecnú odpoveď, ktorá je podsúvaná verejnosti. Takže, aj keď je pravdepodobné, že aktuálny redizajn je len experiment, tak spoločnosť zároveň neposkytuje žiadne informácie o svojich budúcich plánoch.

Je pritom zaujímavé, že sám YouTube svoje experimenty sprístupňuje iba na niekoľko týždňov, čo rozhodne nie je prípad nového dizajnu YouTubu pre web. Výnimka však potvrdzuje pravidlo, a experiment s novým dizajnom tentokrát trvá o niečo dlhšie, než zvyčajne. Nechajme sa teda prekvapiť, aký dizajn YouTube nakoniec sprístupní pre svoju webovú verziu.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.