Ten sa dokáže aktivovať aj bez opustenia aplikácie.

Aplikácia YouTube vo verzii Premium ponúka prehrávanie videí na pozadí a bez reklám, pričom Google k tejto službe ponúka aj YouTube Music. Bez ohľadu na verziu, používateľov YouTube pravdepodobne hnevá, že po minimalizovaní videa priamo v aplikácii sa zobrazí pomerne nepraktický miniprehrávač so základnými ovládacími prvkami. Na základe správy z portálu PhoneArena sa zdá, že mu bude čoskoro koniec, pretože Google pripravuje zmenu.

Google v aplikácii YouTube pre Android začal testovať nový režim obraz v obraze (PiP). Aktuálne je táto možnosť dostupná pre všetkých používateľov v USA a Európe v prípade, že zatvoria aplikáciu. Po opustení aplikácie sa aktuálne prehrávané video spustí v režime obrazu v obraze (PiP). S týmto malým oknom je možné pohybovať po obrazovke, pričom obsahuje základné ovládacie prvky, ako napríklad pozastavenie a spustenie prehrávania, maximalizovanie okna a preskočenie na ďalšie video. 

Aktuálny stav: miniprehrávač v aplikácii YouTube vs. PiP prehrávač po opustení aplikácie YouTube

Mierne odlišná situácia je, keď síce chcete video minimalizovať, ale zároveň ostanete v aplikácii. V tomto prípade prehrávané video sa neprepne do PiP režimu, ale namiesto toho minimalizovanie videa pomocou šípky nadol v ľavom hornom rohu vytvorí miniprehrávač, ktorý sa presunie do spodnej časti obrazovky. Ten obsahuje práve prehrávané video na ľavej strane panela s názvom nasledujúceho videa a niekoľkými ovládacími prvkami.

Ako to však býva zvykom, Google aktuálne v USA zavádza aktualizáciu na strane servera pre vybraných používateľov vo verzii aplikácie YouTube pre Android 19.29.37. Aktuálne nie je jasné, či ide o postupné zavádzanie tejto funkcie, alebo Google túto funkciu iba testuje na malej skupine užívateľov, pričom ju nakoniec ani nemusí vydať.

Google v tejto súvislosti uvádza, že aktuálne testuje aktualizáciu, ktorá umožňuje divákom presúvať miniprehrávač a meniť jeho veľkosť počas pozerania videa priamo v aplikácii. V súčasnosti je k dispozícii pre malú skupinu používateľov na mobilných zariadeniach, tabletoch a weboch.

Existuje však vysoká pravdepodobnosť, že skôr čo neskôr sa táto funkcia dostane ku všetkým používateľom aplikácie.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.