Android ponúka niekoľko aplikácií, ktoré viete používať v režime inkognito.

Tieto aplikácie v inkognito režime nemajú prístup k histórii a viete ich používať skoro bez stôp. Aplikácie ako napríklad Chrome a Gboard si tento režim vedia aktivovať. Aktuálne sa túto možnosť učí využívať aj YouTube.

K inkognito režimu sa viete dostať aj teraz. Celý postup vypnutia ukladania histórie je pomerne zdĺhavý a YouTube pracuje na tom, aby sa celý proces prechodu do tohto režimu zjednodušil.

Aktuálne viete pozastaviť históriu sledovania a vyhľadávania videí priamo v nastaveniach aplikácie YouTube. V sekcii História a ochrana súkromia musíte označiť príslušné možnosti pre pozastavenie ukladania histórie.

Nový režim inkognito sa zobrazí, keď klepnete na svojho Avatara v pravom hornom rohu aplikácie. V súčasnosti uvidíte možnosti Prepnúť účet a Odhlásiť sa. Práve tieto dve možnosti by sa mohli zlúčiť do jednej položky a tak vznikne priestor na voľbu Inkognito režimu.

Pri zapnutom režime inkognito sa celá vaša aktivita z aktuálnej relácie neuloží a skryté sú aj odbery. Zatiaľ sa nám táto funkcia neprejavila v aplikácii YouTube, čo môže znamenať, že táto možnosť sa iba testuje v menšom okruhu používateľov a čaká na svoje celoplošné vydanie.

Dajte nám vedieť do komentárov, či sa vám voľba Inkognito režimu v aplikácii YouTube pre Android sprístupnila.

zdroj: androidpolice

Prečítajte si aj:

Google chce zmeniť spôsob, ako používame smartfóny. Android P prinesie tieto novinky

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.