Novinka začína byť dostupná v Android aplikácii YouTube Premium.

Funkciu Smart Downloads veľmi dobre poznajú používatelia platenej verzie YouTube Music. Táto funkcia vyberie obľúbené a často prehrávané skladby, ktoré sa automaticky stiahnu do zariadenia, aby ich bolo možné počúvať aj mimo dosahu internetového pripojenia.

Portál Phandroid prichádza so správou, že YouTube túto funkciu prináša aj do hlavnej aplikácie pre Android. Zdá sa však, že ide o experimentálnu funkciu s obmedzenou platnosťou. Inteligentné sťahovanie v aplikácii YouTube bude v tomto prípade automaticky sťahovať videá priamo do pamäte telefónu. Bude sa tak však diať iba v prípade, že zariadenie bude pripojené k Wi-Fi.

Pomocou novej funkcie bude sťahovaných 20 videí týždenne. Je to dostatočná zásoba videí pre prípad, že budete bez internetového pripojenia a budete si chcieť vyplniť čas nejakou zábavou. 

Predpokladá sa, že funkcia je založená na rovnakých algoritmoch aké využíva aj YouTube Music, takže bude vyberaný iba obsah, o ktorý má divák skutočný záujem a nepôjde o akýsi náhodný výber nepozerataľných videí.

Novinka sa začína postupne objavovať v Európe, takže pokiaľ ju v aplikácii ešte nemáte, je potrebné počkať zopár dní. Na vyskúšanie novinky potom máte čas najneskôr do 14. februára.

Zdroj: Phandroid

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.