Vďaka tejto šikovnej funkcii získate okamžitý prehľad o obsahu videa už aj v systéme Android.

Hneď na začiatku však musíme upozorniť, že funkcia sa začína iba teraz uvoľňovať, takže pokým sa dostane ku všetkým používateľom, môže to chvíľu trvať. Prínosom tejto funkcie je, aby divák získal lepší prehľad o obsahu videí, ktoré sa za ostatných niekoľko rokov poriadne predĺžili.

Nie je tak prekvapením, že spodná hranica dĺžky videa je v priemere 10 minút a častokrát sa tak pozeráme na videá, ktoré majú aj niekoľko desiatok minút. Práve v tak dlhých videách je veľmi ťažké nájsť obsah, o ktorý máme záujem.

Na počítačoch je funkcia prepisu dostupná už nejaký čas, avšak teraz má namierené aj k používateľom Android zariadení. To umožní vyhľadávať konkrétne časti videa oveľa jednoduchšie a efektívnejšie, pričom k tomuto účelu už nebude potrebné používať počítač.

Scenár videí bolo možné doteraz vidieť iba v počítači v rozšírenom paneli pod videom. Po kliknutí na tlačidlo Prepis je vygenerovaný zoznam časového rozpisu s popisom obsahu, ktorý divákom umožňuje okamžite pozerať tú časť videa, o ktorú majú záujem. Prepis na počítačoch funguje aj pri videách v slovenčine alebo češtine, avšak musia mať vytvorené kapitoly. Zdá sa však, že prepis v systéme Android nie je zatiaľ na takej úrovni, ako je tomu na počítačoch

Ako sme spomínali na začiatku, funkcia prepisu sa do systému Android dostáva postupnou aktualizáciou na strane servera, čiže potrvá niekoľko dní, pokým bude dostupná pre všetkých.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.