Zmenou prešiel spodný navigačný panel.

Aplikácie pre Android prešli počas rokov veľkými zmenami a priniesli aj veľa užitočných funkcií, ktoré používateľom spríjemňujú ich používanie. To isté platí aj pri aplikácii YouTube, hoci k jej dokonalosti stále niečo chýba. Avšak teraz sa zdá, že jeden z dizajnových nedostatkov dostáva vítanú opravu.

Ide o spodnú líniu aplikácie, ktorá pôsobila rušivo a jej začlenenie medzi spodný okraj aplikácie a navigačný panel bolo aj takpovediac zbytočné. Táto čiara ani neslúžila žiadnemu účelu a len priťahovala pozornosť, ktorá mala pravdepodobne smerovať k ikone Nahrať.

O tejto zmene informoval portál Android Police, ktorý tvrdí, že odstránenie tejto čiary v Android aplikácií je vítané a malo by byť čoskoro dostupné. My môžeme potvrdiť, že aplikácia teraz vyzerá „dospelejšie„.

Dizajnovým vylepšením prešlo aj zobrazovanie tejto časti aplikácie v prípade, keď používate tmavý režim. Doteraz táto časť nebola zladená do jednotného dizajnu, čo takisto pôsobilo rušivo. Teraz je spodná časť aplikácie celá tmavá a v rovnakom tóne ako jej zvyšok.

Po odstránení spodného okraja a opravení zobrazovania tmavého režimu je teraz aplikácia oveľa estetickejšia. Aj keď ide iba o malé zmeny, rozhodne sú vítané. Aktualizácia údajne prebieha na strane servera, čo znamená, že nie je naviazaná na žiadnu konkrétnu verziu aplikácie.

Sprístupnenie tejto zmeny (pokiaľ ju ešte nemáte) sa očakáva v priebehu najbližších dní. 

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.