Na platformách iOS a Android je táto funkcia obrazu v obraze (PiP) pre YouTube známa.

Aktuálne je táto funkcia v štádiu testovanie pre malé množstvo používateľov. Pripravovaná novinka sa prejavuje tak, že pokiaľ kliknete na ľubovoľnú časť v prostredí Youtube, tak prehrávané video bude pokračovať v prehrávaní v plávajúcom okne, ktoré obsahuje niekoľko základných ovládacích prvkov. Sú nimi spustenie a pozastavenie prehrávania, opakovania a zavretia okna.

Nastavte si PiP už teraz s Firefoxom

Pokiaľ ale chcete použiť podobnú funkciu hneď a nechcete na YouTube PiP čakať, môžete použiť v rámci rozšírenia prehliadača Firefox aplikáciu Min Vid už teraz.  Rozšírenie Min Vid je experimentálny nástroj, ktorý umožní prehrávať videá z Vimeo a YouTube v malom okne, dokonca pri prehliadaní ľubovolnej stránky, alebo úplnom minimalizovaní prehliadača. Okno s videom ostáva v popredí aj pri práci s inými aplikáciami.

Musíte sa ale zapojiť do programu Test Pilot, ktorý umožní vyskúšať nové funkcie ešte skôr ako sa oficiálne začlenia do Firefoxu. Po nainštalovaní rozšírenia si vyberiete zo zoznamu experimentálnych funkcií Min Vid. Nie je zatiaľ záruka toho, že sa Min Vid objaví oficiálne v rozšíreniach Firefoxu, ale je rozhodne na dobrej ceste, aby sa tam dostal.

My sme funkciu minimalizácie videa pre Firefox vyskúšali a funguje dobre. Ponúknutá je voľnosť pohybu s oknom a takisto aj základné ovládacie prvky. Rozhodne funkcia stojí za vyskúšanie.

zdroj: techradar

Prečítajte si aj:

YouTube začína oficiálne podporovať tmavý motív aj v mobilných aplikáciách

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.