Táto možnosť bola doteraz dostupná iba pre mobilné zariadenia s predplatným Premium.

Aj keď na internete existuje veľa možností ako stiahnuť video z YouTube, nie všetky sú aj bezpečné. Teraz YouTube konečne ponúka jednoduchšie riešenie aj pre používateľov počítačov a pridáva tlačidlo na stiahnutie

O novinke ako prvý informoval portál AndroidPolice . V súčasnosti je táto možnosť sťahovania k dispozícii ako experimentálna funkcia pre predplatiteľov služby Premium. Toto obmedzenie nie je vôbec prekvapením, keďže táto možnosť je aj na mobilných zariadeniach rovnako vyhradená iba pre predplatiteľov. Novinku spozoroval používateľ YouTube Premium, ktorý má službu predplatenú vo Francúzsku a v Indii. Vyzerá to tak, že funkcia je dostupná aj inde, avšak na Slovensku sa v sekcii experimentálnych funkcií (zatiaľ) nenachádza.

Po sprístupnení funkcie sa tlačidlo na stiahnutie zobrazí hneď vedľa možnosti zdieľania pod videami alebo vedľa ponuky s tromi bodkami. Po stiahnutí sa video uloží do offline knižnice YouTube

Videá je možné sťahovať v rôznej kvalite. Na výber sú možnosti od 144p po 1080p. 4K chýba. Aktuálne to vyzerá tak, že na veľkosť videí nie je aplikovaný žiadny limit. Jediným limitom tak môže byť iba ukladací priestor počítača.

Funkcia by mala byť dostupná v testovacej fáze do 19. októbra pre najnovšie verzie prehliadačov Safari a Chrome. Jej plné nasadenie môže trvať ešte niekoľko týždňov.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.