YouTube sa rozhodol rázne zakročiť proti nebezpečným a násilným videám. Mnohé z nich už zmizli.

V poslednej dobe ľudia podľahli rôznym šialeným výzvam. Jednou z nich bola výzva Tide Pod, v ktorej ľudia museli zjesť tekuté kapsule do práčky, či umývačky riadu. Pomyselným klincom do rakvy bola pre tieto videá na YouTube nová výzva s názvom Bird Box, ktorá vychádza z rovnomenného filmu z produkcie Netflixu.

O čo ide? Vo filme Bird Box začala tajomná sila ničiť svetovú populáciu. Ak postava z filmu túto silu uvidela na vlastné oči, vzala si život. Jedinou možnosťou ako prežiť, bolo nosiť ochrannú šatku na očiach a tak sa snažiť prežiť a presúvať svetom.

Spočiatku boli videá zábavné. Mohli sme vidieť ľudí, ktorí sa so šatkou na hlave snažili pohybovať po dome, či po pozemku okolo domu. Avšak niektorí ľudia pritvrdili a začali vymýšľať životu nebezpečné situácie mimo prostredia, ktoré poznajú. Dokonca niektorí šialenci vyskakovali za jazdy z áut.

YouTube preto rozšíril svoje pravidlá a podmienky najmä o body:

  • Zákaz výziev, ktoré podporujú nebezpečné činy, prípadne môžu spôsobiť fyzickú ujmu na zdraví
  • Zákaz žartov (prankov), pri ktorých obete veria, že sú vo fyzickom nebezpečenstve a hrozba je reálna
  • Zákaz žartov (prankov), ktoré spôsobujú deťom emočnú tieseň, či emočnú ujmu na zdraví

Niektorí používatelia sa ale obávajú, že nové podmienky nie sú úplne najšťastnejšie napísané a kde niektoré videá zmiznú, iným môžu ostať. Taktiež je otázne, či aj podobné videá zmiznú iným YouTuberom pri iných výzvach, ako bola napr. výzva Jimmyho Kimmala – Halloween Candy.

Zdroj: Android Authority

Značky: