Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Ak ste vo svete high fidelity úplnými nováčikmi, treba vysvetlením tohto termínu. High fidelity označuje audio systémy, ktoré sa snažia reprodukovať akustický signál čo najvernejšie. V tomto sprievodcovi pre začiatočníkov preskúmame kľúčové časti, z ktorých sa skladá hi-fi systém a podáme vám pomocnú ruku na ceste k perfektnému audio zážitku.

1.    Reproduktory

Srdcom každého systému sú hifi reproduktory, ktoré premieňajú elektrické signály na počuteľné zvukové vlny. Ak chcete dosiahnuť čo najlepší zvuk, zvoľte reproduktory, ktoré ponúkajú širokú frekvenčnú odozvu a vyváženú reprodukciu tónov. Regálové reproduktory sú vynikajúcou možnosťou pre začiatočníkov, pretože predstavujú ideálnu rovnováhu medzi veľkosťou, výkonom a cenovou dostupnosťou.

2.    Zosilňovač

Zosilňovač zabezpečuje zosilnenie zvukového signálu a napájanie reproduktorov. Zohráva dôležitú úlohu pri zachovaní integrity a kvality zvuku. Inými slovami, posúva audio na novú úroveň. Pri výbere zosilňovača zvážte faktory, ako je výstupný výkon, úroveň skreslenia a možnosti pripojenia.

ZosilňovačZdroj: elements.envato.com
Zosilňovač

3.    Hi-fi komponenty

Medzi hi-fi komponenty patria zariadenia, ktoré dodávajú zvukový signál do zosilňovača. Môžu to byť prehrávače CD, gramofóny, digitálno-analógové prevodníky (DAC) a zariadenia na streamovanie. Pre optimálny výkon sa rozhodnite pre také, ktoré podporujú zvukové formáty s vysokým rozlíšením a majú dobrý odstup signálu od šumu.

4.    Káble a prepojenia

Hoci sú tieto súčasti hi-fi zostavy často prehliadané, zohrávajú dôležitú úlohu pri zachovaní integrity signálu. Používajte vysokokvalitné káble, ktoré sú určené na audio prepojenia, aby sa minimalizovali straty signálu a rušenie. Hľadajte káble so správnym tienením a konektory, ktoré zabezpečia bezpečné a spoľahlivé pripojenie.

Pre kvalitné hi-fi zostavy a dobré rady navštívte Dreamaudio.