Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Na pozíciu šéfky komunikácie a filantropie spoločnosti Microsoft pre český a slovenský trh nastupuje od 1. septembra 2022 Karolína Kříženecká. Vo svojej novej pozícii bude zodpovedať za kompletnú stratégiu a realizáciu externej i internej komunikácie s dôrazom na kľúčové spoločenské témy, akými sú digitálne inovácie, kybernetická bezpečnosť, skilling alebo moderná práca. Zodpovednosť ponesie aj za projekty spojené s filantropickou a CSR činnosťou na oboch trhoch.  

Karolína Kříženecká sa v oblasti profesionálnej komunikácie pohybuje viac ako 25 rokov, pričom pôsobila prevažne v nadnárodných korporáciách v rámci lokálnych alebo CEE/EMEA trhov, ale disponuje aj skúsenosťami z prostredia českých médií. Na súčasnú pozíciu prichádza z holandskej banky ING, ktorá pod jej vedením napríklad transformovala komunikačné oddelenie po ukončení činnosti retailového segmentu banky a prechodu na B2B zameranie. V minulosti pôsobila vo vedúcich manažérskych pozíciách v stavebnej firme Hochtief alebo strojárskej spoločnosti Siemens, kde nastavovala stratégiu lokálnych komunikačných aktivít i oblasti trvalej udržateľnosti, a to ako pre centrálu, aj vo výrobných závodoch.

Počas svojej profesijnej činnosti získala Karolína aj mnoho prestížnych ocenení z oblasti firemnej komunikácie. Zmieniť možno napríklad ocenenia za projekt Risk Culture v súťaži PR profesionálov Zlatý středník (oblasť internej komunikácie a zapojenia zamestnancov), najvyššie ocenenie v rámci Inštitútu internej komunikácie a v neposlednom rade víťazstvo v anketách Top zodpovedná firma a Sponzor roka.

V českej a slovenskej pobočke Microsoftu vloží svoju expertízu do kultivovania spoločenskej diskusie v rámci tém, ktoré sú pre spoločnosť prioritné – zmieniť môžeme napríklad digitálnu inováciu štátnej a súkromnej sféry či oblasť vzdelávania, dynamiku trhu práce v „novom normále“, či zdieľanie zaujímavých príbehov zákazníkov spoločnosti Microsoft, ktorým digitalizácia priniesla úspechy v podnikaní.

Okrem profesijného záberu je jej hlavnou životnou náplňou aj šport, konkrétne pozemný hokej. V súčasnosti trénuje mužský extraligový tím HC President, ale do svojho nabitého programu sa jej darí zahrnúť aj národné tímy dievčat a chlapcov do 16 rokov. Keďže je jej vášňou aj filantropia, vedie prvý tím mentálne postihnutých „pozemkárov“ v Českej republike.

„V oblasti komunikácie je pre mňa obzvlášť dôležitá efektivita a reálny dopad kampaní, pričom kladiem dôraz aj na detailnú štruktúru a pochopenie cieľových skupín, ktoré chceme v rámci komunikácie osloviť,“ hovorí Karolína Kříženecká a dodáva: „Kľúčom je pre mňa spolupráca medzi tímami v rámci celej firmy, pri ktorej je extrémne dôležité dobré zvládnutie internej komunikácie. Aj v tejto oblasti sa mi vždy osvedčilo synergické prepájanie skúseností a vzdelania zo športu a biznisového prostredia.“

Svoj voľný čas trávi Karolína najradšej so svojou rodinou, je nadšenou cestovateľkou a zaujíma sa o psychológiu športového výkonu.

Značky: