Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V ponuke veľkého SAV s výkonom 450 kW (612 k) z benzínového motora V8 a s možnosťou konfigurácie so siedmimi sedadlami sa nachádzajú aj klasické farby ALPINE — zelená a modrá metalíza. Novinkou je čierny obklad interiéru z orechového dreva Walnut Nature Anthracite, na požiadanie sa dodáva aj prírodné orechové drevo s otvorenými pórmi so vznášajúcim sa logom ALPINA.

Ručne vyrábané vozidlo ALPINA XB7 jazdí na 21-palcových diskoch kolies z ľahkých zliatin ALPINA DYNAMIC s letnými alebo celoročnými Run-Flat pneumatikami, na požiadanie sa dodávajú kované 23-palcové disky kolies z ľahkých zliatin ALPINA CLASSIC obuté do na mieru vyrábaných letných pneumatík Pirelli P-ZERO “ALP” bez technológie Run-Flat. Tieto disky kolies z ľahkých zliatin dokážu ušetriť až 12,7 kg neodpružených hmôt.

Exkluzivitu modelu BMW ALPINA XB7, ktorý zrýchli z 0 na 100 km/h za 4,2 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť 290 km/h, zvyšuje fakt, že ročne sa vyrobí iba 2 000 kusov.

Alpina – výrobca exkluzívnych automobilov

Burkard Bovensiepen založil automobilku ALPINA Burkard Bovensiepen KG v roku 1965. Od tej doby bol Buchloe domovom pravdepodobne najslávnejších automobilov na svete založených na modeloch BMW, ktoré vyvinula a vyrobila nezávislá rodinná firma v spolupráci s BMW. Toto úzke partnerstvo je základom trvalého úspechu značky ALPINA: jednotlivé automobily sa vyrábajú s veľkou láskou k detailu a technickej jemnosti, ktoré však zároveň spĺňajú vysoké štandardy kvality a bezpečnosti sériovej výroby. Od roku 1983 je ALPINA oficiálne zaregistrovaná nemeckým ministerstvom dopravy (Kraftfahrtbundesamt) ako výrobca automobilov.

Eleganancia je základom filozofie značky ALPINA, ktorá sa prejavuje v interiéri so zameraním na pohodlie, nadpriemerný jazdný výkon a diskrétne športový exteriér. Automobily BMW ALPINA pravidelne vyvolávajú pocity na cestách aj na pretekárskych okruhoch ako výsledok pozoruhodnej histórie modelov.

Zakladateľ Burkard Bovensiepen vedie spoločnosť spolu so svojimi synmi Andreasom a Florianom.

Značky: