Super Lucky’s Tale je pravdepodobne prvá hra na svete, ktorá sa dostala do obchodov s oficiálnou slovenskou lokalizáciou priamo od výrobcu. V rámci platformy Xbox určite a takisto aj v rámci Microsoft Obchodu, z ktorého si môžete kúpiť počítačovú verziu tejto hry pre zariadenia so systémom Windows 10. V minulosti síce so slovenčinou experimentovali aj lokálni distribútori, avšak nie až na takejto úrovni.

Slovenčina je v prípade hry Super Lucky’s Tale výbornou pridanou hodnotou. Ide o roztomilú skákačku, ktorá je zameraná prevažne na detské publikum. Niežeby sa pri jej hraní nezabavil aj dospelý, avšak cieľové publikum je zrejmé. Zodpovedá tomu vizuálny štýl, zobrazenie jednotlivých postáv a pomerne jednoduchý príbeh, ktorý sa rozvíja aj pomocou krátkych textov. Tie sú dobre napísané a na veľmi dobrej úrovni je aj slovenský preklad.

 

Super Lucky’s Tale z hľadiska hrateľnosti pripomína skákačky, ktoré sme kedysi hrávali na PlayStation 2 či prvom Xboxe. Hra ponúka celkovo 4 svety, ktoré obsahujú viacero úrovní. Niektoré sú akčnejšie, iné sú vyhotovené v 2D a nájdete aj také, ktoré vás motivujú najmä k tomu, aby ste spoznávali herný svet a snažili sa nájsť všetky jeho skrýše. Okrem skákania (po hernom svete aj po nepriateľoch) je práve skúmanie a hľadanie skrytých štvorlístkov jednou z hlavných náplní hry.

Super Lucky’s Tale ponúka hrateľnosť, ktorá vhodne balansuje medzi náročnosťou a výzvou. Starší hráč nebude mať problém dokončiť hru v priebehu 10 hodín, mladší hráči sa možnože pri niektorých pasážach trochu potrápia. Herný dizajn však nie je prehnane jednoduchý, ale ani zložitý, a tak jediná vec, ktorá môže iritovať, je potreba mať pozbieraný konkrétny počet štvorlístkov pre odomknutie ďalších úrovní.

Hranie Super Lucky’s Tale sme si užili. Aj napriek tomu, že titul neprináša nič nové, ponúka príjemnú hrateľnosť, pri ktorej sa dobre relaxuje. Zároveň vyvoláva spomienky na tento žáner hier, dnes je ich už málo. Výhodou sú slovenské titulky a fakt, že si môžete digitálnu kópiu hry kúpiť kedykoľvek v Microsoft Obchode s aplikáciami.

Zapožičal: Microsoft

Hodnotenie: 3,5/5, 70 %

Cena: od 21,99 EUR

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit