Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Niektoré výpadky sa ovplyvniť nedajú, predovšetkým ak ide o nepredvídateľné okolnosti, ako napríklad nepriaznivé počasie.

Telekom preto všetkým zákazníkom s pevnými a mobilnými službami v prípade dočasnej nefunkčnosti internetu, televízie, alebo pevnej linky zadarmo zabezpečí náhradné riešenie.

Ak vypadne internet alebo televízia

V prípade výpadku fixného Internetového pripojenia (xDSL, optika) alebo Magio televízie (IPTV aj Magio Sat) stačí štandardne oznámiť poruchu na Non-stop poruchovej linke 0800 123 777.

Ak sa poruchu nepodarí odstrániť okamžite, v prípade poruchy pevného internetového pripojenia Telekom zákazníkovi zadarmo poskytne neobmedzený mobilný internet až na dva dni.

Bez obmedzení tak bude môcť využiť rýchlu 4G sieť s rýchlosťami až 375 Mbps. Z mobilného telefónu si môže vytvoriť Wifi hotspot, cez ktorý môže pripojiť na internet ďalšie zariadenia počas nefunkčnosti fixného internetu.

V prípade výpadku televíznej Magio služby zákazník môže bezplatne využiť mobilnú televíziu Magio GO, ku ktorej dostane zadarmo aj neobmedzené mobilné dáta až na dva dni.

Pevná linka aj na mobile

V najbližších týždňoch Telekom sprístupní aj náhradné riešenie pre Pevnú linku. V prípade výpadku Pevnej linky zákazník bezplatne získa službu Paralelné zvonenie, takže akékoľvek hovory prichádzajúce na pevnú linku si bude môcť zodvihnúť aj na svojom mobilnom telefóne.

Značky: