Lietať si s dronom nikdy nebolo také jednoduché. Máte takmer istotu, že vám neuletí a ani ho nerozbijete v korunách stromov. Hovoríme o drone DJI Mavic Air 2.

Výrobca sa pri ňom zameral na rekreačné lietanie. Preto je ľahký (570 gramov), prenosný, skladný a reálne vydrží vo vzduchu tak pol hodiny. Ponúka možnosť natáčania videa 4K/60fps s dátovým tokom až 120 Mbps. Pekne vyzerajú aj spomalené videá so 1080p/120fps. Ak máte radi fotky, tak je tu rozlíšenie 12 Mpx a pribudla možnosť rozlíšenia až 48 Mpx v špeciálnom režime. Základom technologického vylepšenia je 3-osový stabilizátor a ½-palcový CMOS snímač.

Vytvoríte s ním HDR fotografie zo 7 expozícií, poradí si aj so zníženou viditeľnosťou. Mavic Air 2 rozpoznáva až päť kategórií scén typu ako západ/východ slnka, modrá obloha a pod. a optimalizuje tak nastavenia fotenia. Unikátnou možnosťou sú 8K HyperLapse videá v štyroch režimoch a vylepšené sú QuickShots, kedy Mavic Air 2 sám vytvorí zaujímavé videá. S týmto dronom dobre natočíte aj samého seba, zaostrí presne na vás, aj keď sa pohybujete. Základom ovládania je mobilná aplikácia DJI Fly, smartfón sa upevňuje na vysielač. Combo verzia navyše obsahuje okrem tašky aj ND filtre 16/64/256, čo veľmi chválime.

Cena: 849 € základ, more combo 1049 €

Zapožičal: www.dronerepublic.sk

Značky: