Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Počas globálnej výzvy v rámci celosvetovej iniciatívy The Human Safety Net, do ktorej sa zapojila aj poisťovňa Generali, sa vyzbieralo 16 462 eur.
  • Vyzbieraná čiastka pomohla pri financovaní detských táborov pre 220 detí a ich rodiny z bezplatného programu Učenie pre život v 20 mestách po celom Slovensku.
  • Celkovo sa na Slovensku počas júna zorganizovalo 18 celofiremných dobrovoľníckych aktivít a originálnych výziev.

Globálna výzva, ktorá je celosvetovou fundraisingovou aktivitou skupiny Generali a jej iniciatívy The Human Safety Net, prebehla na Slovensku už štvrtýkrát. Počas júna 2024 sa do nej spoločne zapojilo ďalších 25 krajín zo skupiny Generali naprieč celým svetom. Poisťovňa Generali na Slovensku pritom spoločne s Generali Česká pojišťovna vyzbierali viac ako 85 tisíc eur. Ide o sumu, ktorá bola medzi všetkými zúčastnenými spoločnosťami skupiny Generali druhá najvyššia. Na Slovensku sa v poisťovni Generali uskutočnilo celkom 18 originálnych výziev, ktorých cieľom bolo vybrať finančné prostriedky pre deti zo znevýhodnených rodín.

„Kolegyne a kolegovia dokázali počas mesiaca vybrať čiastku presahujúcu 85 tisíc eur. Štedrosť a nadšenie, s ktorými k tejto aktivite pristúpili, presiahli všetky očakávania. Vybrané dary – či už finančné, alebo vo forme času a úsilia – prinesú nádej deťom, ktoré čelia ťažkým životným skúškam,“ zhodnotil výsledok finančnej zbierky Roman Juráš, country manažér skupiny Generali pre ČR a SR.

Krajšie letné prázdniny pre deti

THE HUMAN SAFETY NETje celosvetová iniciatíva poisťovacej skupiny Generali zameraná na pomoc ľuďom zo znevýhodnených skupín.Jej cieľom je chrániť a zlepšovať životy jednotlivcov, ich rodín, ale aj celých komunít. Vytvárať pre nich príležitosti, ktoré im umožnia žiť kvalitnejší a šťastnejší život.Aktuálne je do tohto hnutia zapojených 26 krajín sveta a Slovenská republika je jednou z nich.Viac o projektoch v jednotlivých krajinách nawww.thehumansafetynet.org

Suma viac ako 16 tisíc eur, ktorá sa na Slovensku podarila vyzbierať, presiahla tento rok svoj stanovený cieľ o niekoľko stoviek eur.

Z výnosu finančnej zbierky Globálna výzva 2024usporiadala Únia materských centier 20 letných táborov, ktoré sa konali naprieč celým Slovenskom. Tábor si užilo viac ako 220 detí a 160 rodičov, ktorí sú zapojení do programu Učenie pre život. Okrem toho sa letných táborov zúčastnilo aj viac ako 150 rodín, ktoré  počas roka navštevujú materské centrá. Cieľom týchto táborov bolo poskytnúť deťom a rodinám aktivity, ktoré im poskytnú priestor pre prirodzenú integráciu, komunikáciu, vzdelávanie, zábavu a interakciu.

„Na táboroch sa zúčastňujú už štvrtý rok sociálne a zdravotne znevýhodnené rodiny, ale aj mnohopočetné rodiny, jednorodičia (väčšinou matky samoživiteľky) či rodiny vo vylúčených komunitách, ktoré majú problém so zabezpečením základných životných potrieb. Sú to účastníci nášho bezplatného programu Učenie pre život,“ hovorí Daniela Konečná, riaditeľka Únie materských centier.

Nadšenie a zapojenie ľudí

Do globálnej výzvy sa v poisťovni Generali zapojilo množstvo ľudí – zamestnancov, poradcov či obchodných partnerov. Založených bolo celkom 18 originálnych výziev, ktoré prebiehali formou dobrovoľnej finančnej zbierky, kde mohli ľudia prispievať ľubovoľnou čiastkou. Medzi nimi bola napríklad cyklovýzva, kde viac ako 30 kolegov vyrazilo z centrály Bratislavy na niekoľko kilometrový výlet po okolí hlavného mesta. Ich úsilie bolo ocenené vybranou čiastkou 816 eur. Množstvo aktivít pripravili a zorganizovali aj naši poradcovia – 7 regionálnych teambuildingov a 15 menších stretnutí boli v znamení prípravy jedál, dražby predmetov, tomboly, tanečných súťaží, súťaž v štýle pevnosť Boyard či rôznych turistických výziev.

Značky: