Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Rovnako ako všetko, aj bielenie zubov má svojich priaznivcov a odporcov.

Kým niektorí sú so vzhľadom svojich zubov spokojní, iní by dali čokoľvek, aby mohli mať aspoň o jeden odtieň belšie zuby. Ak sa začnete o bielenie zubov zaujímať, zistíte, že v súvislosti s touto témou má stále veľa ľudí celkom mylné predstavy. Pozreli sme sa na 5 takýchto tvrdení, ktorým určite netreba veriť.

Profesionálne bielenie zubov je zbytočne drahé, stačí bieliaca zubná pasta

Začali ste hľadať, ako mať belšie zuby a zhrozili ste sa pri pohľade do cenníka za profesionálne bielenie? Priznávame, kompletná procedúra nie je v mnohých špecializovaných centrách vôbec lacnou záležitosťou. Ak sa navyše prejdete po supermarkete, sami si určite všimnete rôzne zubné pasty s bieliacim účinkom. Prečo by ste teda mali minúť aj vyše 100 eur, keď vám na vybielenie zubov postačí pasta za zlomok ceny?

Pravdou je, že účinok profesionálneho čistenia a zubnej pasty s bieliacimi účinkami sa nedá priamo porovnávať. V zubnej paste navyše ani nemôžu byť obsiahnuté všetky látky používané pri profesionálnom bielení. Na druhej strane, používať bieliace zubné pasty má význam najmä preto, aby ste efekt profesionálneho bielenia udržali čo najdlhšie. Takáto pasta účinne odďaľuje opätovné zožltnutie zubov.

Bielenie zubov vám poškodí sklovinu

Ďalší častý mýtus sa týka potenciálnej škodlivosti bielenia zubov voči sklovine. Niektoré metódy, ako napríklad bielenie pomocou uhlia môže sklovinu skutočne poškodiť, avšak toto sa netýka metód, ktoré využívajú profesionáli. Každý odborník, ktorý k bieleniu zubov pristupuje zodpovedne, vám ochotne vysvetlí, prečo je tento proces bezpečný a nepredstavuje pre sklovinu vašich zubov riziko.

Bielenie zubov v ambulanciiZdroj: elements.envato.com
Bielenie zubov v ambulancii

Zuby stačí vybieliť raz a poriadne

Počuli ste už, že zuby stačí vybieliť raz a zostanú biele? Ak by toto tvrdenie zodpovedalo skutočnosti, bolo by to skvelé, bohužiaľ tak to ale nefunguje. Hoci profesionálne bielenie zubov je trvácnejšie ako rôzne „domáce postupy“, tak jednorazové bielenie neprináša trvalý efekt. Samozrejme, efekt bielenia zubov môžete podporiť vhodnou úpravou jedálnička, z ktorého vylúčite potraviny a nápoje zodpovedné za pigmentáciu zubov.

Kvôli bieleniu budú vaše zuby vyzerať neprirodzene

Častou obavou býva, že prostriedky na čistenie zubov neprinesú viditeľný efekt. Problémom je však aj opačný extrém, niektoré produkty totiž môžu byť účinné až príliš a najmä pri nedodržaní odporúčaného postupu sa môže stať, že vaše zuby budú až neprirodzene biele. Ak vám domácí bělení zubů nič nehovorí a nechcete experimentovať, oplatí sa zveriť do rúk odborníkovi, ktorý postupne dodá vašim zubom ideálny odtieň.

Po bielení vás budú zuby vždy bolieť

Vnímanie citlivosti je čisto individuálne a závisí nielen od vášho prahu bolesti, ale aj spôsobu bielenia. Vyskytnúť sa však môže, no vôbec nejde o pravidlo. Neplatí teda, že biele zuby si nevyhnutne musíte odtrpieť.

Značky: