Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Ako komplexne riešený tréning vo virtuálnej realite pomáha projekt Company (Un)Hacked zvyšovať povedomie o kybernetickej bezpečnosti a ochrane dát medzi zamestnancami.

Spoločnosť ZEBRA SYSTEMS, distribútor s pridanou hodnotou (VAD) v segmente kybernetickej ochrany, uviedla, že sa stala distribútorom Company (Un)Hacked, projektu umožňujúceho komplexný tréning kybernetickej bezpečnosti vo virtuálnej realite. Company (Un)Hacked významne prispieva k zvyšovaniu povedomia o rizikách a spôsoboch kybernetických útokov a zlepšovaniu firemnej kybernetickej ochrany.

Kybernetické útoky sú dnes dobre organizovaným priemyselným odvetvím, pričom útočia na najslabší článok kybernetickej bezpečnosti, ktorým je firemný používateľ. Podľa servera Cox BLUE je 48 % úspešných kybernetických útokov v malých a stredných organizáciách (SMB) spôsobených ľudským faktorom. Vďaka Company (Un)Hacked si zamestnanci môžu uvedomiť, aké konkrétne triky používajú hackeri, aby sa dostali k citlivým informáciám, pričom prejdú počas školenia rôznymi, na seba nadväzujúcimi scenármi.

Počas tréningu Company (Un)Hacked sa zamestnanci naučia:

  • čo je kybernetická bezpečnosť,
  • čo je sociálne inžinierstvo, ako funguje a ako nás ohrozuje,
  • ako konkrétne prebieha zber dát o potenciálnych cieľoch útoku a na čo si dávať pozor,
  • nastaviť efektívne heslá a dvojfázové overovanie,
  • ako postupovať pri príjme podozrivých e-mailov, chatov, odkazov a telefonátov,
  • správne postupy na správu dát.

„Na tomto projekte je unikátne práve školenie formou dramatickej akcie a nie tradičnej, nudnej prezentácie,“ povedal Marek Prorok, sales manager projektu Company (Un)Hacked v spoločnosti ZEBRA SYSTEMS. „Počas tréningu sa zamestnanci vžijú do roly hackera, ktorý plní vybrané úlohy špeciálne zamerané na kancelárske a firemné prostredie, a v dôsledku toho sa stanú odolnejší proti skutočným kybernetickým útokom, a vo finále tak posilnia celkovú bezpečnosť spoločnosti.“

Marek Prorok Zebra SystemsZdroj: ZEBRA SYSTEMS
Marek Prorok

Program je k dispozícii vo všetkých dostupných headsetoch. Flexibilitu školenia posilňuje fakt, že tréningové okuliare sú už dnes väčšinou bezdrôtové a nepotrebujú počítač. Viac informácií na https://companyunhacked.cz.