Pár týždňov dozadu boli živé fotky dostupné, len pre exkluzívny klub majiteľov iPhonov. Google sa to ale rozhodol zmeniť.

Pred vyše rokom prišiel po prvýkrát Apple so živými fotkami, pripomínajúcimi pohyblivé fotografie v novinách v známom filme o Harry Potterovi. Živá fotka je v podstate krátke video, ktoré vzniklo pred, počas a po stlačení spúšte fotoaparátu. Vzniká tak približne dvojsekundové video. Funkcia je skvelá, keď chcete napríklad zachytiť momenty na rodinnej oslave, či spraviť si fotku ohňostroja.

So živými fotkami, neskôr začal pracovať aj Facebook, ktorý ich obmedzil, len pre používateľov smartfónov s operačným systémom iOS. Pár dni dozadu predstavil Google pohyblivé fotky tiež, pod názvom „Motion Photos“, pre svoje nové smartfóny Pixel. Internetový gigant sa okrem toho rozhodol spustiť podporu týchto fotiek aj vo svojej aplikácii Google Fotky.

Vďaka aplikácii Google Fotky vedia majitelia iPhonov a Pixelov zálohovať svoje živé fotky v cloude a bez problémov si ich prezerať aj na počítačoch v prehliadači, či v smartfóne s operačným systémom Android.

Google Play
App Store

Zdroj: PhoneArena