Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Zľavomat od dnes (26.6.2019) umožňuje platenie pomocou služby Apple Pay®.

Mobilné platby sú vďaka prepojeniu platobnej karty so smartfónmi a hodinkami americkej značky Apple u nás dostupné zatiaľ iba niekoľko hodín. Zľavomat je pritom prvý slovenský online obchodník, ktorý umožňuje tieto platby pri nákupe z webového rozhrania aj cez mobilné aplikácie.

„Zásadne tak zjednodušíme nákupy priamo cez mobil. Vzhľadom na popularitu zariadení Apple očakávame, že týmto spôsobom budú u nás platiť  tisíce zákazníkov,“ priblížil riaditeľ najväčšieho inšpiratívneho portálu Aleš Mlátilík s tým, že Apple Pay ponúka vyšší štandard miery zabezpečenia a to vďaka využitiu biometrických údajov užívateľov. Pritom je ale jednoduchý a rýchly na webe aj v aplikácii.

V prípade, že zákazník pri objednávaní zážitku prejde k samotnému plateniu, systém bude schopný rozpoznať, či jeho zariadenie podporuje Apple Pay. Ak áno, táto možnosť sa mu automaticky zobrazí. Zákazník následne potvrdí platbu biometricky, teda prostredníctvom Face ID, Touch ID, alebo Apple Watch.

Jednou z najväčších výhod mobilných platieb Apple Pay je biometrické overovanie každej platby na iPhone pomocou Touch ID, Face ID alebo Apple Watch. Pri nakupovaní online tak netreba opisovať autorizačný kód z SMS správy, ktorý je nepraktický práve pri nákupoch cez mobil. Každá Apple Pay transakcia je spojená s jedinečným kódom, ktorý vzniká pri biometrickom overení na iPhone, či smart hodinkách Apple Watch. Tento spôsob zabezpečenia je nielen užívateľsky pohodlný, ale aj pripravený na nové zákonné požiadavky v oblasti bezpečnosti platieb a pravidlá kartových spoločností  Visa a MasterCard.

Pohodlnejšie mobilné platby Apple Pay môžu výrazne zvýšiť počet nákupov z mobilných zariadení. Súčasné štatistiky zaznamenávajú už niekoľko rokov kontinuálny nárast na úkor klasických počítačov. Napríklad v roku 2018 sa na Zľavomate uskutočnilo viac ako 150 000 objednávok cez mobilné zariadenie, pričom celkovo išlo o 30% všetkých nákupov. V medziročnom porovnaní nárast predstavoval 25%.

Fakty o Apple Pay®

  •        Pomocou Apple Pay  sa dá platiť online na weboch aj cez mobilné aplikácie.
  •        Platby fungujú na iPhone, iPad a Mac počítačoch v prehliadači Safari.
  •        Apple Pay zjednoduší platenie najmä v mobilných aplikáciách, pretože nahrádza overovacie SMS kódy biometriou.
  •        Každá platba je biometricky overená na iPhone alebo Apple Watch.
  •        Pri každej platbe je v iPhone alebo Apple Watch vygenerovaný jedinečný kód, do ktorého je okrem iného zakódovaná identifikácia obchodníka a suma. Bez jedinečného kódu sa nedá uskutočniť platba kartou a preto nie je možné platobné údaje z Apple Pay zneužiť.
  •        Apple Pay je pripravený na nové bezpečnostné štandardy Európskej únie (PSD2 Strong Customer Authentication) a spoločností Visa aj MasterCard.

Značky: