Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Záujem o zaradenie pravidelného pohybu do svojho každodenného života stále rastie.

Šport má pozitívny vplyv na naše fyzické i duševné zdravie a beh je bezpochyby jednou z najdostupnejších a najprínosnejších disciplín. Mnoho amatérskych bežcov sa ale po čase dostane do bodu, v ktorom chcú svoj výkon posunúť na vyššiu úroveň a začnú vyhľadávať profesionálne rady. Práve preto prichádzajú na slovenský trh smart hodinky Huawei Watch GT Runner, ktoré poskytujú presné údaje o výkone a zdraví, a k tomu funkciu virtuálneho osobného trénera s množstvom odborných rád a tipov na mieru.

Jeden pohyb, mnoho benefitov

Beh posilňuje náš kardiovaskulárny systém a svaly, pomáha udržiavať zdravú hmotnosť, odbúrava stres a zlepšuje našu náladu. Je to zároveň ideálna aktivita pre tých, ktorí so športom ešte len začínajú. Faktom je, že ľudia, ktorí sa mu pravidelne venujú, sú schopní mesiac od mesiaca robiť pokroky a prekonávať stále dlhšie vzdialenosti v rýchlejšom tempe. S rastúcou zdatnosťou bežcov sa zvyšuje aj ich potreba zavedenia profesionálnejších, vedecky podložených tréningových metód, ktoré im pomôžu dosiahnuť ďalšie zlepšenie.

Ak však chýba profesionálny prístup a odborné vedenie tréningu, je pre bežcov náročné vyhodnotiť svoju výkonnosť a vhodne koncipovať svoj tréningový plán s ohľadom na momentálnu kondíciu.

Tréningový plán je základ

Ako odpoveď na tieto problémy spoločnosť Huawei predstavila hodinky Watch GT Runner, ktoré poskytujú hodnotenie na základe telesnej zdatnosti. Zároveň hodinky ponúkajú mnohé odporúčania ohľadom intenzity a rozsahu tréningu, dĺžky regenerácie a množstvo iných užitočných poznatkov. Vďaka presnému vyhodnoteniu každého tréningu je pre používateľov jednoduchšie sledovať svoje pokroky, vďaka čomu dokážu lepšie prispôsobiť svoje budúce tréningy.

Hodnotenie vlastných bežeckých zručností môže byť ťažké, najmä keď sa dostanete na úroveň, kedy sú pokroky viditeľné pomalšie a sú závislé aj od drobných technických detailov. Je to zásadný míľnik, ktorý môže okrem iného viesť k poklesu motivácie. Teraz je vďaka novým technológiám pre bežcov jednoduchšie odborne analyzovať svoj tréning a tým posunúť svoj bežecký výkon na vyššiu úroveň.

Stavte na presné dáta

Ako teda Huawei Watch GT Runner merajú údaje na určenie úrovne bežeckých schopností? Vychádzajúc z hodnotiaceho systému športových výkonov Huawei TruSport, pridal Huawei do hodiniek Watch GT Runner úplne novú metódu merania, ktorá sa nazýva Running Ability Index. Ten dokáže inteligentne vyhodnotiť bežecké schopnosti užívateľa na základe sledovania kľúčových ukazovateľov, ako je tempo, tepová frekvencia a ubehnutá vzdialenosť. Systém bežcovi udelí jednu zo šiestich známok od D do S+, čo im umožní pochopiť a sledovať svoj pokrok v reálnom čase.

Huawei Watch GT Runner vám poskytnú profesionálne tréningové poradenstvo, ktoré uľahčí voľbu rozsahu a času tréningu a tým zlepší jeho výslednú kvalitu. Hodinky zároveň na základe doterajších bežeckých údajov užívateľa vypočítajú tzv. mieru vyčerpania a čas potrebný na regeneráciu pred ďalším tréningom.

Bez práce nie sú koláče

Zmyslom tréningu je zlepšiť kvalitu vášho bežeckého výkonu. Pokiaľ je však intenzita tréningu príliš nízka, bežci sa nijako nevyvíjajú. Naopak, pokiaľ je intenzita tréningu príliš vysoká, bude pre bežcov náročné tréning zvládnuť, čo môže dokonca viesť k vážnym zraneniam. Beh je teda činnosťou, ktorá vyžaduje plánovanie, a preto bežci potrebujú určitú úroveň znalostí, aby si mohli tréning vopred rozvrhnúť.

Pokiaľ sa stane, že vypadnete zo svojej zavedenej rutiny a netrénujete podľa nastaveného plánu, je možné, že pre vás bude návrat k jeho plneniu veľmi náročný. Preto Huawei Watch GT Runner vie vyhodnotiť vašu aktuálnu aktivitu a automaticky podľa toho prispôsobiť tréningový plán na budúci týždeň. To v maximálnej miere zvýši jeho uskutočniteľnosť a zároveň spríjemní váš zážitok z behania.

Začnite behať s Watch GT Runner

S pomaly začínajúcou bežeckou sezónou bude bezpochyby pribúdať počet nových nadšencov behu. Odborný bežecký kouč ukrytý v hodinkách Huawei Watch GT Runner sa pre mnohých z nich určite stane spoľahlivým pomocníkom v dosahovaní individuálnych cieľov čo najefektívnejšou cestou.

Huawei Watch GT Runner si môže užiť každý bežec s akýmkoľvek smartfónom so systémom iOS či Android. Stačí si stiahnuť aplikáciu Zdravie (Huawei Health) a môžete okamžite využívať všetky nástroje na sledovanie zdravia a kondície, vrátane dynamicky prispôsobovaného tréningového plánu.

Huawei Watch GT Runner sú na Slovensku v predaji u maloobchodných predajcov za cenu 279 eur.