Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Novou výkonnou riaditeľkou pre ľudské zdroje Slovak Telekomu je od 1.3.2016 Uršula Kráľová, ktorá bude zároveň naďalej pôsobiť ako výkonná riaditeľka pre ľudské zdroje v T-Mobile Czech Republic.

Súčasná výkonná riaditeľka pre ľudské zdroje Slovak Telekomu Petra Berecová prijala novú pozíciu v rámci skupiny Deutsche Telekom a k 29. februáru 2016 odišla z pozície výkonnej riaditeľky pre ľudské zdroje spoločnosti Slovak Telekom. Od 1. marca 2016 bude v centrále skupiny Deutsche Telekom zastávať pozíciu Senior Vice President Group Executive Management a zodpovedať za konsolidáciu všetkých HR procesov pre členov výkonného manažmentu v skupine Deutsche Telekom.

Berecová od roku 2005 pôsobila v spoločnosti T-Mobile Slovensko na pozícii senior manažérky pre odmeňovanie a zamestnanecké výhody. Divíziu ľudských zdrojov T-Mobilu riadila od roku 2007 a ako členka top manažmentu sa zároveň podieľa na obchodných rozhodnutiach spoločnosti. Od 1. júla 2010 až do súčasnosti pôsobila ako výkonná riaditeľka pre ľudské zdroje v integrovanej spoločnosti Slovak Telekom.

Významnou mierou prispela k úspešnosti integračného procesu v roku 2010 a tiež následnej transformácie firmy. Vďaka dlhodobému zameraniu sa na firemnú kultúru a internú zákaznícku spokojnosť sa počas jej pôsobenia výrazne zvýšila angažovanosť zamestnancov.

Pod jej vedením sa Slovak Telekom stal lídrom v oblasti starostlivosti o zdravie zamestnancov a v posledných šiestich rokoch sa držal na popredných priečkach súťaže Zdravá firma roka. Spoločnosť získala v roku 2015 aj prvenstvo v súťaži HR GOLD za projekt komunikácie novej stratégie Telekom 2018.

Berecova-ST_web2016_3_nowat

Petra Berecová

Novou výkonnou riaditeľkou pre ľudské zdroje Slovak Telekomu je od 1. marca 2016 Uršula Kráľová, súčasná výkonná riaditeľka pre ľudské zdroje spoločnosti T-Mobile Czech Republic. Od tohto dátumu bude výkonnou riaditeľkou pre ľudské zdroje v oboch spoločnostiach.

Kráľová v roku 1995 vyštudovala manažment na Univerzite Komenského v Bratislave. Štúdium na Kellog School of Management na Northwestern University v Chicagu v rokoch 2000–2001 ukončila získaním titulu MBA. Má bohaté pracovné skúsenosti v oblasti reklamy, poradenstva a ľudských zdrojov. Už počas štúdia pracovala v agentúre Young and Rubicam.

V rokoch 1997 – 2000 zastávala pozíciu Account Director a Associate Account Director v agentúre Leo Burnett v Chicagu a Hong Kongu. Od roku 2002 do roku 2012 pracovala v spoločnosti McKinsey & Co., najskôr v New Jersey a od roku 2007 v Prahe na pozícii Associate Principal. Venovala sa poradenstvu pre veľké spoločnosti, predovšetkým v oblasti farmácie a spotrebného tovaru.

Firmám pomáhala so stratégiou, organizáciou a prevádzkou. Konzultovala náročné integračné a transformačné projekty veľkých podnikov, ktoré často zahŕňali aj prácu v oblasti ľudských zdrojov. Od roku 2012 je Kráľová personálnou riaditeľkou spoločnosti T-Mobile Czech Republic, kde počas svojho pôsobenia posunula HR smerom k biznisu.  Participovala na dvoch úspešných integráciách T-Systems a GTS.

Kralova-ST_web2016_3_nowat

Uršula Kráľová

Značky: