ESWING SMART predstavuje tzv. balančný skúter, na ktorom sa ale treba naučiť jazdiť. Skúter sme dali vyskúšať tak 10 osobám, doba učenia sa pohybovala od 3 minút do nekonečna.EswingSú ľudia, ktorí to vedia hneď a sú takí, ktorí mu jednoducho neprídu na chuť. Je to ale vynikajúce „približovadlo“ do mestskej premávky a na rýchly pohyb napr. v rámci firemných areálov, či skladov. Predpokladom je hladký povrch napr. chodníka alebo podlahy. Ak sú na chodníku diery, dá sa prepravovať aj vtedy, ale to už naozaj treba vedieť a uvedomovať si zákony zotrvačnosti.

Elektrická dvojkolka ESWING Smart je vybavená dvomi motormi s výkonom 500 W a zadným LED osvetlením. Nastúpiť na túto dvojkolku môžete z oboch smerov, ale kvôli bezpečnosti je výhodné, aby boli svetlá vzadu.Eswing-2Kolesá sú 7 palcové a plné, takže defekt určite nedostane. Maximálna rýchlosť je od 10 do 16 km/hod. Pri vysokej rýchlosti však musíte nohy udržať veľmi pevne. Maximálna nosnosť je 100 kg. Ale stáli na nej ľudia, čo mali 120 kg a nič sa jej nestalo.Eswing-3Podľa technickej špecifikácie zvládente stúpanie a klesanie 15 °. V praxi je to tak, že strmšie stúpanie nie je problém pri hladkom povrchu, ale na klesanie sa treba trochu viac rozhodnúť. Ak dáte nohy viac dopredu, môže to byť ešte zaujímavé.Eswing-4Spôsob ovládania je v pohybe chodidiel. Stáť by ste mali na dvojkolke vystretí a tlačením špičiek dole sa pohybujete. Zákruty robíte stlačením špičky len jednej nohy. Dá sa aj cúvať, problém je, že dozadu nevidíte.Eswing-8Dojazdová vzdialenosť je podľa výrobcu až 25 km, pri prerušovanej jazde počítajte tak s 12 km. K dvojkolke je dodávaná rýchlonabíjačka, ktorá umožní počas jednej hodiny dostatočné dobitie, ale pri tom je dosť hlučná. Na plné nabitie počítajte s dvoma hodinami. Nabíjačka má malé kompaktné rozmery, ľahko ju tak môžete voziť neustále so sebou.Eswing-7Dvojkolka sa dá ľahko prenášať. Jej hmotnosť je 10 kg, takže na istú vzdialenosť ju prenesiete aj v ruke, ale dáte si ju aj do auta, ale aj do autobusu.

Pozrite si aj video, ktoré sme s týmto skútrom nakrútili.

Cena tejto dvojkolky je 599 Eur a zapožičanú sme ju mali od firmy Agem Computers.

Parametre a špecifikácie:

Napätie: 48 V

Rozsah na jedno nabitie: 12-16 km

Veľkosť pneumatík: 7 palcov

Váha: 10,4 kg

Maximálne zaťaženie: 100 kg

Maximálna rýchlosť: okolo 10 km/h

Prevádzková teplota: -20 ℃ -60 ℃

Doba nabíjania: 2 hodiny

Kapacita batérie: 4400 mAh

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.