Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Zlatý Bažant Radler  0,0 %  je nielen obľúbeným nápojom Slovákov, oceňujú ho aj odborníci. Najobľúbenejšia príchuť medzi Slovákmi Zlatý Bažant Radler 0,0% Citrón dnes získala ocenenie Značka kvality 1. stupňa od Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (ďalej len MPRV SR). Odborníci tak potvrdili, že ide o slovenský produkt najvyššej kvality.

Od dnešného dňa môžu Radlery Zlatý Bažant 0,0 % Citrón používať označenie  Značky kvality. Toto ocenenie potvrdzuje, že výrobca dodržal všetky zákony národnej legislatívy, ale aj legislatívy EÚ, riadil sa deklarovaným technologickým postupom a bol pravidelne kontrolovaný orgánmi Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR.

Značku kvality udeľuje odborná porota z MPRV SR, ktorá posudzuje, či výrobok pochádza prevažne z domácich surovín (musí mať až 75 %), spĺňa prísne bezpečnostné a kvalitatívne normy a celý výrobný proces prebehol na Slovensku. Dekrét a ocenenie pritom udeľuje potravinárskym produktom na obdobie troch rokov, pri sezónnych výrobkoch na obdobie jedného roka. Cieľom je zviditeľniť domáce kvalitné výrobky a posilniť tak ich konkurencieschopnosť na domácom trhu.

Citrónová príchuť bola úplne prvou, ktorú Pivovar v Hurbanove použil pri výrobe radlerov. Na Slovensku tak vytvoril pred 13 rokmi novú kategóriu nápojov. Odvtedy pije radlery polovica slovenských spotrebiteľov aspoň raz týždenne.

Päť najobľúbenejších príchutí tejto značky tvorí dokonca až 30 % objemu radlerov na Slovensku a prím hrajú práve citrusové príchute. „Je pre nás potešujúce, že Radler Zlatý Bažant 0,0 % Citrón, náš najstarší radler, získal uznanie nielen spotrebiteľov, ale aj odborníkov. Opäť sa potvrdilo, že ide o produkt najvyššej kvality, ktorý sa radí medzi to najlepšie, čo slovenský trh ponúka,“ poznamenalaHelena Windisch, riaditeľka korporátnych vzťahov HEINEKEN Slovensko.

Radlery značky Zlatý Bažant si prešli za posledné roky rôznymi inováciami. Dnes sú čisto nealkoholické, majú 100 % prírodné zloženie bez umelých farbív, konzervantov a väčšina je aj bez gluténu. Za svoju jedinečnú chuť vďačia až 50 % podielu piva, čo je najviac spomedzi všetkých radlerov na slovenskom trhu. V súčasnosti je na slovenskom trhu na výber 10 druhov radlerov.

V minulosti bolo ocenené Značkou kvality 1. stupňa aj ďalšie pivo z portfólia HEINEKEN Slovensko, a to pivo Zlatý Bažant ’73, ktoré má dekrét kvality platný aj v súčasnosti.

Značky: