Aplikácia Google Kamera už nebude dostupná pod týmto názvom.

Aplikáciu Google Kamera pravdepodobne poznáte. Ide o aplikáciu pre fotoaparát, ktorá sa natívne nachádzala len v smartfónoch od Googlu, teda zo série Pixel. Používatelia si ju však vďaka obchodom s aplikáciami tretích strán obľúbili aj na telefónoch iných značiek. Jej hlavnou výhodou boli rôzne režimy, v ktorých ste mohli fotografie vytvárať, no zároveň aj lepšie výsledky v porovnaní s natívnymi aplikáciami od rôznych výrobcov.

Práve aplikácia Google Kamera sa častokrát nazývala aj ako GCam, pričom bola obľúbenou alternatívou pre fotoaparát mnohých milovníkov mobilnej fotografie. Teraz táto aplikácia pre fotoaparát mení svoj ikonický názov, pričom zmenu je možné vidieť už aj v Obchode Play.

Google Kamera vs. Kamera Pixel

Novým označením pre Google Kameru je tak Kamera Pixel. Spoločnosť Google tak touto zmenou indikuje to, že aplikácia je určená najmä pre telefóny zo série Pixel. Práve pre tieto modely prináša ten najlepší zážitok z používania a zároveň si výrobca rozširuje povedomie o vlastnej modelovej línii smartfónov. Kým mal totiž vlastný názov značky v označení aplikácie, nikto si ju s Pixelmi nespojil. Takto však každý hneď zistí, že je určená práve pre Pixely.

Google Pixel 8 oficiálneZdroj: GSMArena
Google Pixel 8 oficiálne

Zmena názvu aplikácie je k dispozícii už aj v Obchode Play. Z tohto zdroja si však aplikáciu nenainštalujete, ak teda nevlastníte telefón práve zo série Pixel. Aplikácia Kamera Pixel je teda k dispozícii najmä v obchodoch s aplikáciami tretích strán, kde po nej mnohí siahajú. Teraz je však možné, že sa s ňou stretnete hneď pod dvoma názvami.

Google stanovil aj požiadavky, ktoré bude aplikácia vyžadovať

Názov Pixel Kamera prichádza s poslednou verziou aplikácie, ktorú nenájdete v akomkoľvek telefóne. Táto verzia je zatiaľ exkluzívna len pre modely zo série Pixel, ktoré zároveň využívajú systém Android 14. Iné modely k nej zatiaľ nemajú prístup. Je však len otázkou času, kedy sa prispôsobí aj pre ostatné telefóny, najmä od iných výrobcov. Ľudia sú vynaliezaví a čudovali by sme sa, keby na novú verziu aplikácie ihneď nezareagovali.

Zdroj: 9to5google.com, Google Play

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.