Nie nadarmo sa hovorí, že program Windows Insider je len pre skúsených.

V programe Insider síce získavate nové funkcie ako prví, no môžu obsahovať aj chyby. Zväčša aj obsahujú. Tento raz išlo opäť o bootovaciu slučku. Microsoft vydal dve Insider verzie, jednu pre počítače, druhú pre svoj operačný systém pre smartfóny.

Chyba, ktorú Microsoft vydal v rýchlom vydávaní noviniek Insidera bola označená ako „RS_EDGE_CASE“. Chyby tohto typu by sa nemali objavovať ani v tomto type aktualizácií, no ako vidno, nie vždy sa im dá zabrániť. Používatelia sa budú môcť vrátiť na predchádzajúce zostavenie Windows. Nebude pre nich riešením čakať na novú aktualizáciu. Tú má Microsoft priniesť najskôr o dva týždne. Podľa jeho vyjadrení totiž aktualizáciu budúci týždeň nechystá.

Situácia s mobilnými telefónmi je vážnejšia. Tu sa hovorí o nejakej aktualizácii „RS_IoT“. Už podľa názvu sa viac podobá na zariadenia internetu vecí než pre mobilné telefóny. Telefóny takisto uviaznu v bootovacej slučke. Tu je ale jediné riešenie obnovenie cez program Windows Device Recovery Tool. Telefón sa tým dostane do výrobného stavu a používatelia prídu o všetky dáta. Dokonca sa to týka aj prípadu, kedy telefón aktualizáciu stiahne ale ešte ju nenainštaloval. Nie je žiadna možnosť ako odstrániť aktualizáciu z telefónu a vynechať ju.

Microsoft varuje, že zostavy Insider nie sú určené pre počítače a telefóny, na ktorých pracujete každý deň. Ideálne sú na počítače, kde nejaká chyba neprekáža a vy neprídete o možnosť pracovať na danom zariadení.

Zdroj: Ars Technica

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.