Nedá sa povedať, že by táto streamovacia služba mala pasiu v rušení seriálov.

Občas sa však stane, že niektoré zmiznú v tichosti a pri iných sa ďalšia sezóna neobjaví plánovane. Je treba ale uviesť, že čoraz viac seriálov je dnes nakrúcaných tak, že majú otvorený koniec. Sú prípady, keď seriál končí aspoň z pohľadu diváka otvorene, no išlo o jeho koniec. Z toho, čo za posledné roky na seriálovej scéne vidíme, je zrejmé, že aj autori si nechávajú otvorené vrátka. K seriálu sa potom môžu vrátiť a nevzbudí to rozruch, len prípadné nadšenie.

Jedným z takých príkladov môžu byť aj seriály ako The Crown, Firefly Lane a Never Have I Ever. Mali svoj koniec, no fantázii sa medze nekladú a ak by sa objavila ďalšia sezóna, nemuselo by ísť o nič neobvyklé. Fanúšikov iste nepotešilo, že Netflix zrušil seriál 1899. Ten bol totiž zrušený len 2 dni po začiatku roku 2023. Tiež treba podotknúť, že Netflix v seriáloch pokračuje. V istých intervaloch vydáva v rámci noviniek nové sezóny. Naposledy to bol napríklad seriál Zelenáč (The Rookie).

Zastaviť sa ešte môžeme pri kórejských seriáloch, často označovaných ako K-Drama. Niektoré z nich boli premenované na takzvané minisérie. Streamovacia služba týmto spôsobom označuje kratšie seriály, ktoré majú menej častí. Dá sa hovoriť o 6, 8 no stretli sme sa aj so seriálmi, ktoré mali 3 diely. To býva prípad napríklad dokumentárnych seriálov. Každopádne služba zrušila vysielanie nových častí týchto seriálov z kórejskej produkcie:

  • A Time Called You
  • Celebrity
  • The Days
  • First Love
  • Glitch
  • Mask Girl
  • The Sound of Magic

Pozrite si rebríček TOP seriálov na Netflixe.

1899 netflixZdroj: IMDb

Zrušené seriály, ktoré boli dostupné aj na Slovensku

In From the Cold – prvá sezóna vysielaná v januári 2022

Invisible City – zrušenie potvrdené v decembri 2023. Odvysielané boli 2 sezóny

Shadow and Bone – zrušené po 2 sezónach. Nakrúcanie ďalších dielov bolo ovplyvnené najmä kvôli štrajkom SAG-AFTRA a poklesu sledovanosti po 1. sezóne.

Welcome to Eden – zrušený v júli 2023. Sci-fi seriál s veľkým potenciálom zo španielskej produkcie. Bol zrušený niekoľko mesiacov po príchode 2. Série v apríli 2023. Dôvodom bola výrazne nižšia sledovanosť 2. série.

Lockwood & Co. – zrušený v máji 2023. Seriál mal iba jednu sezónu a dôvod nepokračovať v ďalšej, bol pokles sledovanosti.

Inside Job – zrušený v januári 2023. Animovaný seriál, ktorý mal odvysielané 2 sezóny. Napriek fámam ešte v priebehu vysielania 2. sezóny sa nepotvrdilo pokračovanie v tomto seriáli. Takisto treba dodať, že posledná sezóna mala namiesto 10 častí iba 8.

Zdroj: Whats on Netflix

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.